Haberler

94 Yaşındaki Gülüş Ninenin Kur'an I Kerim Okuma Azmi

Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Kurşunlu beldesinde yaşayan ve okuma yazma bilmeyen 94 yaşındaki Gülüş Evren, Kur'an ı Kerim okuyabilmek için eğitim alıyor Evren: "Hayatımda ilk defa Kur'an öğrenmek için fırsat yakaladım. Köyümüze kurs açıldı. Her gün geldim. Öğreniyorum, sonra unutuyorum ama yine de gelmekten vazgeçmiyorum" İlçe Müftüsü Durmuş Çetmi: "Kasaba halkımız, küçüğünden büyüğüne herkes, 'Gülüş teyze bu işi yapıyorsa biz de yaparız' diyerek kursumuza yoğun talep gösterdi"

YETER ERDİNE - Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Kurşunlu beldesinde yaşayan ve okuma yazma bilmeyen 94 yaşındaki Gülüş Evren, Kur'an-ı Kerim okuyabilmek için Kur'an kursuna devam ediyor.

Hekimhan Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ilçe genelinde 12 Kur'an kursu açtıklarını, bunlardan birinin de Kurşunlu beldesinde olduğunu söyledi.

Kursa beldede yaşayan 94 yaşındaki Gülüş Evren'in de kayıt yaptırdığını anlatan Çetmi, "Gülüş teyzemiz kursun sembolü. Bizlere örnek oldu. 1 Temmuz 1919 doğumlu. Yüce dinimizin 'oku' emrini hem kendi yaşadı, hem bizlere yaşattı. Onu gören kasaba halkımız, küçüğünden büyüğüne herkes, 'Gülüş teyze bu işi yapıyorsa biz de yaparız' diyerek kursumuza yoğun talep gösterdi" diye konuştu.

Gülüş Evren'in okuma yazmasının olmadığını belirten Çetmi, şunları kaydetti:

"Kursumuzda Kur'an harflerini öğrendi. Kur'an-ı Kerim'e henüz geçemedi ama kısa sureleri, dualardan bir bölümünü, Peygamberimizin hayatını, ahlakını ve ilmihal bilgilerini öğrendi. Kendisi, önümüzdeki yıl tekrar kursumuzun açılmasını talep etti. 'Allah ömür verirse, Kur'an-ı Kerimi de öğreneceğim' diye azmi var. İnşallah biz de el birliğiyle Gülüş teyzeye Kur'an'ı öğreterek, onun dilinden yüce kitabımızı dinlemeyi arzu ediyoruz."

Çetmi, yaz mevsimi nedeniyle ara verilen büyüklere yönelik kursun sonbaharda yeniden başlayacağını açıkladı.

-"Öğreniyorum, sonra unutuyorum ama yine de vazgeçmiyorum"

Gülüş Evren ise 13 yaşında evlendiğini, 13 çocuğunun yanı sıra hayatını kaybeden kayınbiraderi ve eşinin iki çocuğuna da kendisinin baktığını söyledi. 45 yaşındayken eşini kaybettiğini dile getiren Evren, tek başına kara sabanla tarla sürerek çocuklarını büyüttüğünü anlattı.

Zorlu hayat mücadelesi nedeniyle okuyamadığını, kendisinin büyüttüğü kayınbiraderinin, oğlunun sayesinde umreye gittiğini aktaran Evren, "Hayatımda ilk defa Kur'an öğrenmek için fırsat yakaladım. Köyümüze kurs açıldı. Her gün geldim. Öğreniyorum, sonra unutuyorum ama yine de gelmekten vazgeçmiyorum. Allah izin verirse gelecek sene yine geleceğim" şeklinde konuştu.

Gençlere seslenen Evren, "Kur'an öğrensinler ama kapalı bırakmasınlar, okusunlar. Evvel öğrenmediğim için çok pişmanlık yaşıyorum" dedi. - Malatya

Kaynak: AA / Güncel

Kurşunlu Hekimhan Malatya Çetmi Politika Güncel Haberler

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title