Haberler

6 İlde KCK Operasyonu

Güncelleme:

Mersin merkezli 6 ilde düzenlenen KCK operasyonunda, 35 kişi gözaltına alındı.

Mersin merkezli 6 ilde düzenlenen KCK operasyonunda, İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi ile BDP eski İl Başkanı Cihan Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.

Mersin'de terör örgütü KCK üyelerine yönelik yapılan operasyonda 35 kişi gözaltına alındı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi, BDP Mersin İl Başkanlığı, Kurdi-Der ile BDP'nin siyaset akademisine baskın düzenledi.

Söz konusu yerlerde arama yapan ekipler bazı evraklara el konurken, bilgisayar harddisklerinin kopyasını aldı. Ekipler, BDP Mersin İl Başkanı Musa Kulu, İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, eski BDP İl Başkanı Cihan Yılmaz ile BDP ilçe başkanları ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 35 kişiyi gözaltına aldı.

Şahıslar sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Mersin Devlet Hastanesi'ne getirildi. İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi burada gazetecilere yaptığı açıklamada, barış istedikleri için gözaltına alındıklarını iddia etti.

Polislere kendisinin İHD Başkanı olduğunu bu şekilde götüremeyeceklerini söyleyen Tanrıverdi, "Ben İHD Başkanıyım, Beni bu şekilde götüremezsiniz barış istemek kardeşlik istemek suç mudur." şeklinde konuştu.

Eski BDP il Başkanı Cihan Yılmaz ise kendisine komplo kurulduğunu öne sürdü. Şüpheliler daha sonra sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Tanrıverdi Cihan Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title