Haberler

12 Eylül Döneminde Asılan Şahsın Mektubu Annesine Ulaştı

Güncelleme:

12 Eylül yönetimi tarafından doğum gününde idam edilen Ali Aktaş'ın anne ve babasına yazdığı mektubun orijinali 31 yıl sonra annesine teslim edildi.

12 Eylül yönetimi tarafından doğum gününde idam edilen Ali Aktaş’ın anne ve babasına idam gecesi yazdığı mektubun orijinali 31 yıl sonra annesine, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'ya müebbet hapis cezası verildiği gün teslim edildi.

"MEKTUP SİZE ULAŞMAYACAK"

Ali Aktaş, yıllarca ailesine ulaştırılmayan mektubunda "Mektubun size ulaşacağına güvencim yoktur." demişti. TKP/ML hareketine üye olan Ali Aktaş, 12 Eylül darbesinin ardından yaralı yakalanmış 1983 yılında doğum günü olan 23 Ocak gecesi Adana Cezaevi’nde idam edilmişti.

GENELKURMAY YILLARCA İNKAR ETMİŞTİ

Adana 1 No’lu Sıkıyönetim mahkemesinin kararıyla idam edilen Aktaş’ın o gece ailesine yazdığı mektubun varlığı Genelkurmay tarafından yıllarca reddedilmiş. Aile ise kendilerine teslim edilmeyen mektubun bir bölümünün, oğullarının infazının ardından Adana 1 No’lu Sıkıyönetim Mahkemesi’nde görevli bir hâkim tarafından kendilerine okunduğunu belirterek, yıllardır bu mektubu talep etmişlerdi.

TOZLU RAFLARDAN ÇIKTI

Varlığı kabul edilmeyen mektup, 2008 yılında bir gazete tarafından ortaya çıkarılmış, bir kopyası gazetecilerle aileye ulaştırılmıştı. Geçtiğimiz ay 12 Eylül davası müdahil avukatlarından Mehmet Horuş’un başvurusu üzerine Genelkurmay, mektubu arşivinin tozlu raflarından çıkardı.

ANNESİNE TESLİM EDİLDİ

Avukat Horuş, o mektubu tutanakla teslim aldı. Saman kağıdına mavi bir kalemle yazılmış olan mektubun iyi şekilde korunduğu ve zarar görmediği anlaşıldı. Avukatlar mektubu bugün Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 12 Eylül davası karar duruşmasından sonra 80 yaşındaki anne Ganime Aktaş’a teslim etti.

İşte Aktaş'ın idam edilmeden önce kaleme aldığı ve 31 yıl sonra ailesine teslim edilen mektubu:

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Tahsin Şahinkaya Kenan Evren Güncel Haberler

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

500

Yorumlar (3)

Muallebi çocuklarına gelsin...:

Bilmeyenlere yazıyorum. o tarihlerde bırak vatandaşı, Polis bile kendi içinde sağcı solcu diye bölünmüştü. Askerler kışladan oturup sağcı, solcu ayağına milletin birbirini yemesini, öldürmesini izleseydi.Türkiye parça parça olurdu. Yaşı yetenler, askerin ve ordunun yanındadır ve onların kışlasından çıkması gerektiğine inanmıştır. Bu olayların dindirilmesi için bu şarttı. Ha benim fikrim, bu iş CİA-MOSSAD işidir. Tıpkı şimdi ışıd zibidilerinin ırakta yaptığı gibi, emperyalistlerin kardeşi kardeşe kırdırma politikasıdır bu. Bu coğrafyada tarih boyunca malum ülkelerin emelleri daimi olmuştur, olacaktır. Atatürk''''ün gençliğe hitabesini her gün okuyun, tabi facebookta balon patlatmaktan zaman bulursanız.

15
8
yanıtYanıtla
musa dincmusademir@hotmail.com:

Idam mektubunda da yazdığı gibi 'ulaşırsa dahi yine kendilerince politika icabı olacaktır'.. bu mektubun aileye verilmesi bile günün siyaseti icabıdır. Yoksa ne aile ne ölen nede kenangiller hükümetin umuru değil

13
1
yanıtYanıtla
MUHSİN DAĞ:

beter olasın ceza verilmiş ne cezası zamanında verilecekti cezaları bize yapılan işkenceler zulumlar diyarbakır ceza evindeki insanlık dışı muameleler bunca ölümler bunca sakat kalanlar idam edilenler işkencede ölenler hep boşuna giti bunlara ayni muameleyi zamanında yapılmalı ben hakımı helal etmiyorum

7
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title