Haberler

12 Eylül Davası 12 Mart'a Ertelendi

Güncelleme:

Sanık avukatları ÖYM'lerin kaldırılmasını gerekçe gösterip savunma yapmak istemedi. Mahkeme, "veto edilebilir" gerekçesiyle davayı erteledi.

12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandıkları davanın 20. duruşması sona erdi.

Özel yetkili mahkemelerin kaldırıldığına atıf yapan mahkeme, Cumhurbaşkanı’nın yasayı veto ihtimali göz önüne alarak duruşmayı erteledi. 

SANIK AVUKATLARI SAVUNMA YAPMAK İSTEMEDİ

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada müdahillikleri kabul edilen dönemin mağdurları dinlendi. Sanık avukatları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırıldığını belirterek kaldırılmış bir mahkemede savunma yapmak istemediklerini söyledi. 

DAVA, 12 MART'A ERTELENDİ

Mahkeme verdiği ara karar da ise TBMM Genel Kurul tutanaklarının incelenmesine, Ağır Ceza Mahkemeleri bugün itibarı ile kaldırıldığını belirtti. Mahkeme heyeti ayrıca Cumhurbaşkanı’nın da yasayı veto ihtimali de göze alınarak davanın devamına ve sanık avukatlarının savunmalarının alınması için duruşmanın 12 Mart’a ertelenmesine karar verdi. 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Tahsin Şahinkaya Kenan Evren Güncel Haberler

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

500

Yorumlar (15)

cem tunam2mccs@windowslive.com:

Bu 12 Eylül davası falan hep kılıf. 12 eylülün bir nevi mağduru olmuş insanlardan oy devşirmek için sus payı....bugün bunu daha iyi anlıyoruz...

22
2
yanıtYanıtla
Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

REFERANDUMDA AKP'YE 'EVET' DİYENLER GÖRDÜNÜZ MÜ EVETLERİNİZİN NASIL HARCANDIĞINI? AKP KENDİ İŞİNE GELENİ SANİYESİNDE ÇIKARTIRKEN SİZİN İSTEDİĞİNİZİ ERTELEYİP DURUYOR..! HELE ŞU 'ÜLKÜCÜYÜM' DEYİP TE REFERANDUMDA EVET DİYENLER; DAHA KENAN EVREN'İ MAHKEMEYE GETİRTEMEDİLER; VİLLASINDA ÇIPLAK NÜ RESİMLER YAPMAYA DEVAM EDİYOR ;NE OLDU HA; SORULDU MU HESABINIZ? SİZE DEDİK AKP'YE GÜVEN OLMAZ DİYE..! AMA VERDİĞİNİZ O EVETLER ŞİMDİ HEPİMİZE CEZA, YASAK, HAPİS OLARAK GERİ DÖNÜYOR..! VİCDANINIZ RAHAT MI? TABİ VİCDANINIZ KALDIYSA..!

15
8
yanıtYanıtla
ZAZASDFS@hotmail.com:

RAHAT!

yanıt0
yanıt0
Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

KARDEŞİME SELAM EDERİM. YORUMLARINI OKUYORUM. HÜRMETLER... TARİH ÜLKÜCÜLERİN DİK DURUŞUNU HEP YAZMIŞTIR; YİNE YAZACAKTIR. BİZ ANCAK ALLAHIN KARŞISINDA EĞİLİRİZ..! SELAM OLSUN TÜRK MİLLİYETÇİLERİNE..!

yanıt0
yanıt0
bırak bu işleriadsa@hotmail.com:

ne bu. yok selam olsun muş yok. yok dik durmuşmuş. dik duruyorsanız deyin bakalım. Alparslan türkeş ne diye abd den eğitim aldıktan sonra türkiyede darbe girişiminde bulundu. neden kendi ülkesinde kahvehaneleri taratıp silahsız öğrencileri askılıkla boğdurdu. dik duracaksan alnın temiz olacak.

yanıt0
yanıt0
ANTİ MASALsel.baba@hotmail.com:

Kenan Evren ile AKP ikizdir şimdi uzaklarda AKP içinde ''bizim çocuklar iyi iş başardı '' diyorlar.

13
7
yanıtYanıtla
HIDIRsahit@windowslive.com:

ELİ KESİLECEK OLANIN KESERİZ, ŞU MİLLET YÜZDE 99 ORANINDA RESMİ BEYANIYLA İSLAM OLMUŞTUR, HİÇBİR KURUM ÖRGÜT MECLİS , ALLAH A KARŞI BÜYÜKLENİP , DİNİNİN VE YASASININ ÖNÜNE GEÇMEYE KALKIŞMASIN, POLİS , SAVCI HAKİM HEPSİ SADECE KURANI KERİME DOLAYISIYLA ALLAH A İTAAT EDECEK , ARTIK KİMSE İTİRAZ EDEMEZ, BU İŞ KESİNDİR. HADDİNİ BİLMEZ BİR KAÇ SAPIKTA , ASLA ORTAYA BENİM YASAMA UYULACAK DİYE ÇIKMASIN, ONUNDA YARGILAMASINI DERHAL GÖREVLİ MEMUR YAPMAKLA YÜKÜMLÜDÜR. HİÇBİR DEVLET ALLAH A EGEMEN , YASASINA ÜSTÜN DEĞİLDİR, BUNU İDDİA BİLE EDEMEZ. BEYANLARINIZ TAMAMLANMIŞ VE RESMİYET KAZANMIŞTIR. İSLAMSINIZ. KURANI KERİMLE HÜKMEDİLECEK. SAKIN KARŞI ÇIKMAYIN.

4
11
yanıtYanıtla
objektifermanogur@hotmail.de:

tayyip erdogan da bu yasta yargilanacakmi acaba kenan evren karaborsacilara ve sag sol catismalarina müdahele etmis bir Devlet adamidir adam zaten sucsuz bide yasli yaptigi darbeyide inkar etmeyen bir lider o, kim ne derse desin darbeden önce ülkenin hali cokmu iyiydi hertarafta silahli ceteler kann döküyorlardi.

13
1
yanıtYanıtla
HIDIRsahit@windowslive.com:

ARTIK ÇOK GEÇ , HER MAHKEMEDE BUNDAN SONRA SADECE VE SADECE KURANI KERİMLE YARGILAMA YAPILABİLİR, KESİNLİKLE YASADIŞI YOLLARA BAŞVURMAYIN, SADECE KURANI KERİME UYGUN DAVA AÇABİLİR SAVCILAR, ŞU MİLLET YÜZDE 99 ORANDA İSLAM OLDUĞUNU RESMEN KİMLİK BEYANINDA ARZ ETMİŞTİR. İSLAM BÜTÜN KURUM DEVLET VE ÖRGÜTLERDEN ÜSTÜNDÜR. ÖNCELİK İSLAMIN ŞARTIDIR YANİ KURAN İLE HÜKMEDİLECEK. KİMSE ALLAH A BAŞKALDIRMASIN

1
12
yanıtYanıtla
mertmert-ol-34@hotmail.com:

hiç bir siyasetçi kuran hükmü ile yargılanmak istemez eğer allahın adaleti doğrultusunda yargınlanma yapılacaksa meclis diye bir birşey olmaz çoğunun ellerini kesmek zorunda kalırsın çoğunu hapse atmak zorunda kalırsın kimlikte istam yazıyor diye kişi musluman olmuyor imanlı olmuyor

yanıt0
yanıt0
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title