Haberler

"Bizimle Beraber Elele Kolkola Yürümenize İhtiyacımız Var"

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Sarıkamış Şehitleri Anma Programında yaptığı konuşmada "Bizimle beraber elele kolkola yürümenize ihtiyacımız var." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bizimle beraber elel kolkola yürümenize ihtiyacımız var. Bir milletin birliği ve beraberliği varsa, bu birlik ve beraberliği ortak bir inançla ve uygun bir dille birleştirip geleceğe yürüyebiliyorsa o zaman başarılı olur" dedi.

Kılıç, kentteki spor salonunda Sarıkamış Şehitleri Anma Programı'nda yaptığı konuşmada, katılımcılara teşekkür ederek, yarın 8,5 kilometreyi atalarımızın izinde yürüyeceklerini söyledi.

Anma törenlerinin önemine işaret eden Kılıç, "Bundan 99 sene önce bu günlerde Allahuekber Dağlarında vatan uğruna, millet uğruna, inanç uğruna gözünü kırpmadan, bedeni donuncaya kadar yüreğinde vatan, tertemiz kalbi donuncaya kadar görevini layıkıyla yapmaya çalışan, üstüne almış olduğu sorumluluğu, üzerinde taşıdığı üniformanın hakkını vermek için yüreğinde taşıdığı imanın ve inancın hakkını vermek için şehit olan atalarımızın bizlerin üzerinde çok büyük hakkı vardır" diye konuştu.

Şehitler için Kur-an-ı Kerim okunduğunu, dualar edildiğini anlatan Kılıç, şunları kaydetti:

"Allah hepimizi ecdadımıza ve millet için bu vatan için şehit olanların mertebesine eriştirsin. Bizler buralarda sizlerin ancak ve ancak hizmetkarıyız. Bizler bir bayrak yarışının şu anki temsilcisiyiz. Geçen sene burada bu buluşmaların, bu yürüyüşlerin, bu bilinçlerin meydana gelmesinin ve vücut bulmasının çok büyük emeği olan değerli bakanımız ve ağabeyimiz Suat Kılıç Bey burada bu konuşmayı yapıyordu. Buradan da kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Bu yıl bu fakir de ben bayrağı devraldığım gibi Allah nasip ederse tertemiz bir şekilde benden sonra gelecek olan kardeşime, arkadaşıma devretmek üzere gece gündüz çaba sarf edeceğim. Bu çabaların içerisinde sizlerin çok büyük bir sorumluluğu var. Bizler üzerimize yüklenmiş olan sorumlulukları yerine getirirken sizlerin desteklerine, dualarına ama aynı zamanda da arkamızda değil yanımızda durmanıza ihtiyacımız var."

Kılıç, "Bizimle beraber el el kol kola yürümenize ihtiyacımız var. Bir milletin birliği ve beraberliği varsa, bu birlik ve beraberliği ortak bir inançla ve uygun bir dille birleştirip geleceğe yürüyebiliyorsa o zaman başarılı olur. Ve bu inançlar sizlerin yaşlarında kemikleşmiş hale geldiği zaman gelecekte de başarıya götürür. Dolayısıyla İstiklal şairimizin dediği gibi Allah bu millete bir daha İstiklal Marşını yazdırmasın. Sizler ve bizler bu temenninin ve duanın koruyucusu olacağız ve inşallah hiçbir zaman bu millete İstiklal Marşı yazdırtmayacağız" diye konuştu.

Şu anda üyesi olduğu AK Parti hükumetlerinin bu kutlu yürüyüşte, Genel Başkan ve Başbakanın büyük emekleri olduğunu belirten Kılıç, şöyle devam etti:

"Bu yürüyüş Allah'ın izniyle hiç bir zaman durmayacak. Bu milletin geleceği olan yürüyüşü muasır medeniyetlerin daha üstüne çıkması ilelebet sürecek. Bizler bir gün hepimiz sonsuz aleme geçeceğiz. Ancak bu dünyada devletimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar olacak ve bunun koruyucusu sizler olacaksınız. Sizler bugün buraya atalarınıza hürmeten ve onların sizlere olan güvenini boşa çıkartmayarak gelmiş bulunuyorsunuz. Bundan dolayı sizler hepiniz birer Mehmetsiniz, sizler hepiniz yarın şehit oldukları yolda yürüyecek olan torunlarısınız. Yarın inşallah hep beraber uzun bir yürüyüş yapacağız. Ama bu milletin gelecek yürüyüşünün ancak ve ancak çok küçük bir parçası. Hep beraber iri ve diri olarak, kardeşçe nasıl 99 sene önce yürüdüysek ve şehit olduysak bugün yine kardeşçe yürüyeceğiz ve eğer gerekirse gözümüzü kırpmadan bu vatan uğruna bu millet uğrunda ve inançlarımız uğrunda şehit olacağız."

Halkın yoğun ilgi gösterdiği programda, Bedirhan Gökçe şiir ve türküler okudu. Beyaz Düşler grubu tarafından, Sarıkamış Harekatı'nı anlatan tiyatro gösterisi yapıldı. Törenin ardından, katılımcılar Sarıkamış semalarına dilek balonları uçurdu.

Kaynak: AA / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Sarıkamış Elele Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title