Haberler

Elektrik Faturalarında Büyük Vurgun

Güncelleme:

Elektrikte bir aylık tüketimin faturalanması gerekirken bazı dağıtım şirketlerinin 20 günlük tüketimi faturaladığı ortaya çıktı.

Bazı elektrik dağıtım şirketlerinin fatura kesim tarihlerinde gün kısaltmasına giderek vatandaşı mağdur ettiği ortaya çıktı. Bir aylık tüketimin faturalanması gerekirken, bazı dağıtım şirketlerinin 20 günlük tüketimi faturalandırması nedeniyle, ay başında maaşını alanların gecikme cezası ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

VATANDAŞ HAZIRLIKSIZ YAKALANIYOR

Ortalama bir tüketimde vatandaş faturasını zamanında ödemediği için faizi ve açma kapama bedeli ile yaklaşık 21 TL ödemek durumunda kalabiliyor. Bilinçli Tüketiciler Platformu Sözcüsü Mehmet İmrek, bir aylık tüketim faturalanarak aboneye 10 gün sonra ödemesi için tebliğ edilmesi gerektiğini belirterek, "Dolayısıyla bir aydan önce tüketim miktarı fatura edilemez. Ayrıca mevzuat son ödeme tarihi geçtiği halde ödenmeyen faturaların aboneye son ödeme tarihinden sonra 5 gün içinde kesme ihbarının yapılmasını ve 10 gün içinde ödenmesi hususunda bildirimde bulunulmasını belirtmektedir. Buna rağmen elektrik kesme ihbarı son ödeme tarihi geçtikten 2 gün sonra yapılmaktadır ki bu da yine başka bir hukuksuzluktur" diye konuştu.

MAĞDUR OLAN ÇOK

Bazı şirketlerin uygulamaya koyduğu gün kısaltmalı faturalama uygulamasıyla tüketicilerin haksız ve hukuksuz olarak mağdur edildiğini iddia eden İmrek "CLK Boğaziçi Elektrik Perakende A.Ş'den gelen faturaların son ödeme tarihi 23 veya 24 Aralık olarak belirtilmiştir. Ödemelerini maaşın alındığı tarihe göre ayarlayan çalışan ve emekliler bu uygulama ile faturalarını zamanında ödeyemeyerek gecikme faizi ödemek ve açma kapama cezası ödemekle karşı karşıya kalmışlardır" dedi.

"SORUN ÇÖZÜLMELİ"

Tüketicilerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğine dikkat çeken İmrek "Tüketicinin temel ihtiyacı olan elektrik, vatandaşa gün geçtikçe pahalı bir ihtiyaç haline gelmekle kalmamış, yapılan gizli zamlarla faturalar kabararak kayıp kaçak bedeli ve diğer haksız ücretlendirmeler ile mağdur edilmektedir. Derhal bu hukuksuzluğa bir son verilmelidir" değerlendirmesinde bulundu. (Kaynak:Star)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mehmet İmrek Alışveriş Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (56)

mustafa dumrulmobilWeb@haberler.com:

Beter olun ALLAH daha beterini versin size sözden anlamaz satılmış millet.Hakkettiğiniz gibi güdülün..

43
5
yanıtYanıtla
yorumcu:

Yanlış oy verirsen olacağı bu

28
2
yanıtYanıtla
paşa:

bıkmadınız fakiri soymaya zengine gelince kanun var dersiniz

30
0
yanıtYanıtla
murat:

Bu halka Müstehak!

23
5
yanıtYanıtla
abdülrezzak keserbiçer:

fakiri soyma kanunu hazırlayanla şu anda iktidardalar, isterlerse 1 ginde kesme açma parasını kaldırırlar.

26
1
yanıtYanıtla
Devlet ile özel sektör eleleMobil-IOS:

Beraberce halkı soymaya devam

26
0
yanıtYanıtla
Tülay:

Son Dakika – Diyanetten piyasaları rahatlatan açıklama: ''''Her şey para değil, insanlık da lazım. . .

22
2
yanıtYanıtla
yalanmobilWeb@haberler.com:

Cocuklarimizin geleceyini yok ediyorlar.hersey yalan palan dolandiriliyoruz resmen.Ulkemizi yalanci dincilere satanlar utansin...

23
0
yanıtYanıtla
Uğur YAZICI:

Denetim var mı!!!Diyorum ama, güneydoğudaki kaçak elektriğin parasını benden alan ADALET elbette ki denetim yapmayacaktır. . .

19
2
yanıtYanıtla
toprak:

vatandaşa vuran vurana. ama gün gelecek vatandaş çok kötü vuracak bu böyle biline. . . . .

18
1
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title