Haberler

Vadeli İşlemlere Öğle Tatili Geri Geliyor

Borsa İstanbul için ileriki dönemde öğlen arasının kısaltılması ve tamamen kaldırılması yönünde çalışma yapılıyor Aracı kurumlar öğlen tatili istemiyor

Borsa İstanbul, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda 5 Ağustos'ta işlem görmeye başlayacak endeks kontratlarında öğlen arasında işlem yapılmaması yönünde çalışma yürütüyor.

Borsa İstanbul'da Vadeli işlem ve Opsiyon Borsası (VOB) ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nın (VİOP) 5 Ağustos'ta birleşecek olmaları nedeniyle ilgili kurumların çalışmaları hızlandı.

AA muhabirinin aracı kurum yetkililerinden edindiği bilgilere göre, bugün Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği (TSPAKB) bünyesinde üyelere yapılan birleşme ile ilgili sunumda, VOB ile VİOP birleştikten sonra endeks vadeli işlem kontratlarında Borsa İstanbul'un seans arasında işlem yapılmaması yönünde hazırlık yapıldığı belirtildi.

25 Mart 2008 tarihinde öğlen arası kaldırılarak, o tarihten bu yana kesintisiz işlem yapılan endeks vadeli işlem kontratlarında hali hazırda sabah 09.15 ile 17.45 arasında kesintisiz işlem yapılıyor. Yapılan çalışmanın kesinleşmesi halinde endeks vadeli işlem kontratlarında 5 Ağustos'tan sonra spot piyasaya paralel olarak öğlen 12.30 - 14.00 arasında işlem yapılmayacak.

Borsa İstanbul için ileriki dönemde öğlen arasının kısaltılması ve tamamen kaldırılması yönünde çalışma yapılıyor

Yapılan sunumda Borsa İstanbul'da öğlen arasının kısaltılması ve daha sonraki süreçte öğlen arasının tamamen kaldırılması yönünde çalışmaların da yapıldığı belirtilerek, bunun gerçekleşmesi durumunda VİOP'ta endeks kontratlarının da spot piyasaya paralel olarak kesintisiz işleme geçeceği kaydedildi.

Aracı kurumlar öğlen tatili istemiyor

AA Muhabirinin TSPAKB yetkililerinden edindiği bilgiye göre ise, sunuma katılan aracı kurum yetkilileri Birlik'e bu konunun tekrar gözden geçirilmesini sağlamak için çalışma yapılması ve şu an VOB'da geçerli olan kesintisiz işlem imkanının VİOP ile birleşmeden sonra da devam etmesi gerektiği konusunda görüş bildirdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Borsa İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title