Haberler

Tesk Genel Başkanı Palandöken: "Zamlar Mutfaktaki Yangını Artırır"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bütçe açığının zamla kapatılmaya çalışılmasının yanlış bir uygulama olduğunu belirterek, "Zam demek mutfaktaki yangının artmasıdır TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bütçe açığının zamla kapatılmaya"...

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bütçe açığının zamla kapatılmaya çalışılmasının yanlış bir uygulama olduğunu belirterek, "Zam demek mutfaktaki yangının artmasıdır TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bütçe açığının zamla kapatılmaya çalışılmasının yanlış olduğunu belirterek, "Zam demek mutfaktaki yangının artmasıdır. Yani zamlar, hem enflasyonu hem de ekonomik büyümedeki yavaşlamayı artırır" dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yazılı açıklamasında bütçe açığının zamla kapatılmaya çalışılmasının yanlış bir uygulama olduğunu savundu. Palandöken "Zam hiçbir zaman çözüm değildir. Benzin, mazot, tüp gaz, alkol, sigara, araç alım ve satışlarına getirilen ÖTV artışı vatandaşın bütçesini zorlayacağı gibi istihdamda sorun yaşanarak işsizlikle birlikte kaçak satışları artıracaktır. Zam demek mutfaktaki yangının artmasıdır. Yani zamlar, hem enflasyonu hem de ekonomik büyümedeki yavaşlamayı artırır" dedi.

-"KAÇAK ARTAR"-

İç piyasadaki daralmanın sebebinin nakit akışı sıkışıklığı olduğunu ve yeterli miktarda nakit paranın olmayışı nedeniyle benzin ve motorinden alınan ÖTV'deki artışla 60 litrelik bir deponun fiyatının 21 TL yükseldiğine dikkat çeken Palandöken, "Lokomotif durumdaki ürünlere zam yapılması piyasa dengelerini bozar ve hayat pahalılığının artırır. Bu da insanımızı kaçağa yöneltir. Çünkü ne zaman içki, sigara, benzin ve motorine zam gelse, arkasından kaçak içki satışı patlıyor. Bundan hem vatandaş zarar görüyor, hem de devlet vergi zararına uğruyor" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Tesk Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title