Haberler

Tesk'den Seksenler Dizisine Ödül

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 80'ler dizisinin Türkiye'nin çağdaş hayata geçiş dönemi ve esnafın nasıl etkilendiğini en güzel şekliyle anlattığını belirterek, "Dizide evimizin anahtarını emanet ettiğimiz, mahalle esnafının süper"...

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 80'ler dizisinin Türkiye'nin çağdaş hayata geçiş dönemi ve esnafın nasıl etkilendiğini en güzel şekliyle anlattığını belirterek, "Dizide evimizin anahtarını emanet ettiğimiz, mahalle esnafının süper marketlerle olan mücadelesi ve ayakta kalma çabası en iyi şekilde yansıtılmaktadır. Esnafımızdan gelen olumlu telefonlardan sonra bizde diziye beğenimizin ve samimiyetimizin bir ifadesi olarak plaket vermeye karar verdik" dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, küreselleşmenin bir sonucu olarak uluslararası büyük sermayenin gelmesinin mahalle esnafının hızla azalmasına neden olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"80'li yıllarda mahalle esnafı yaşantımızın bir parçasıydı. O yılların kendisine has, dostluk, komşuluk, samimiyet gibi günümüz dünyasında özlem duyulan konulara değinen Birol Güven, esnafımızın yaşadığı değişimleri, toplum ve aileler üzerinde yapmış olduğu olumsuz etkileri sanatsal olarak ele almaktadır. Seksenler dizisi oyuncuları ve Birol Güven'e esnafımızı içtenlikle halkımıza yansıttıkları için teşekkür ediyorum."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Birol Güven Türkiye Tesk Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title