Haberler

Tesk Başkanı Palandöken Sürücüleri Uyardı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yurt genelinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle sürücüleri uyardı Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyo'nu(TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yurt genelinde etkisini gösteren kar yağışı...

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yurt genelinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle sürücüleri uyardı Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyo'nu(TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yurt genelinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle sürücüleri uyardı. Palandöken, "Zincirsiz trafiğe çıkmayın. Yolda kalmamak için kar tipi lastikle trafiğe çıkın ve araçlarınızda çekme halatı bulundurun" dedi.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, havaların soğuması ve yurt genelinde kar yağışlarının ani bastırması nedeniyle sürücüleri kış şartları konusunda uyardı. Palandöken, "Ani bir şekilde etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle ülkemizin her yerinde istenmeyen trafik kazaları meydana gelmektedir. Daha büyük olaylara meydan vermemek için sürücülerimiz mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamalıdır. En önemlisi trafiğe çıkacak her araç kışlık bakımını yaptırmış olmalı ve araçlarda zincir, çeki halatı ve takoz bulundurulmalıdır. Tabi araçlarına kışlık lastik takmayan sürücüler asla trafiğe çıkmamalıdır. Güvenli bir seyahat için tüm eksikliklerin acilen tamamlanması çok hayat kurtarır. Sürücüler araçlarını kullanırken kış şartlarını düşünerek yavaş, güvenli ve dikkatli olarak hareket etmelerinde fayda var" dedi.

-"ARAÇLAR KIŞA HAZIRLANMALI"-

Kış mevsiminin bastırdığını ve araçların kış mevsimine uygun olarak trafiğe çıkmasının can güvenliği açısından çok önemli olduğunu belirten Palandöken, "Yoğun kar yağışı ve havaların soğuması yurt genelinde olumsuz şartlar hakim olmaya başladı. Uzun ve yorucu bir kışın başladığı bu günlerde can ve mal kaybına meydan vermemek için trafik kurallarına harfiyen uyulmalıdır. Uzun yola çıkacak olan kamyon şoförlerimiz araçlarının kışlık bakımını ve eksikliklerini gidermeden trafiğe çıkmamalıdırlar. Tabi şehir içinde okul ve işçi servisi görevi yapan servis araçları da can taşıdıklarını unutmadan araçlarındaki eksiklikleri gidererek trafiğe çıkmalıdırlar. Bununla birlikte en önemli konu ise özel araç sahipleri mecbur kalmadıkça trafiğe çıkarken toplu taşıma araçlarını tercih etmelidir. Kışın meydana gelen kazaların temelinde buzlanma, yolun durumuna göre önlem almamak ve araçlarımızı kışa hazırlamamak gelmektedir. En önemlisi ise kış tecrübesi olmayan şoförler direksiyona çıkmamalıdır" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Türkiye Tesk Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title