Haberler

Tesk Başkanı Palandöken: Kadınlar Erkeklerden Daha Girişimci

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, KOBGEB ile imzalanan protokol çerçevesinde verdikleri girişimcilik kursuna kadınların ilgisinin daha yüksek olduğunu belirtti Türkiye Esnaf ve Sanatkarları...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, KOBGEB ile imzalanan protokol çerçevesinde verdikleri girişimcilik kursuna kadınların ilgisinin daha yüksek olduğunu belirtti Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, KOBGEB ile imzalanan protokol çerçevesinde verdikleri girişimcilik kursuna kadınların ilgisinin daha yüksek olduğunu belirtti.

TESK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, TESK Başkanı Palandöken, TESK ile KOSGEB arasında imzalanan protokol ile Ankara'da 70 saatlik girişimcilik kursları verdiklerini söyledi. Eğitime katılan ilk girişimci grubun iş fikrinin belli olduğu için atölye çalışmalarında iş planı yazılmasına yönelik eğitim aldıklarını anlatan Palandöken, "Katılımcıların Yüzde 80'i kadın girişimci, yüzde 20'si erkek. Katılımcıların Yüzde 56'sı evli, yüzde 44'ü bekar, yüzde 33.33'ü lise ve dengi okul, yüzde 30'u lisans, yüzde 13.33' ü yüksek lisans eğitimi almıştır. Kadın girişimcilerin yüzde 12'si ilköğretim, yüzde 30'u lise ve yüzde 58'i üniversite mezunu" ifadelerini kullandı.

Katılımcıların genel eğitim seviyesine uygun olarak eğitim programlandığını örneklemeler kullanıldığı belirten Palandöken, "Genel Eğitim seviyesi lise ve üzeri olduğu için teorik dersler daha kısa sürmüş ve atölye süresi uzatılmıştır. Ayrıca iş fikri kesin olan katılımcılar çoğunlukta olduğundan ve bu kişilerin yüzde 36'sının kendi işini yapma deneyimi de bulunduğundan atölye çalışmalarında fikir alışverişleri grup çalışmaları ile desteklenmiştir" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Türkiye Tesk Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title