Haberler

Tesk Başkanı Palandöken'den Tatil Dönüşü Uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yarıyıl tatilinden dönecek olan öğretmen ve öğrencileri uyardı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yarıyıl tatilinden dönecek olan öğretmen ve öğrencileri uyardı. Palandöken, "Özel araçları ile tatilden dönecek olan öğretmen, öğrenci ve velilerimiz araçlarında mutlaka zincir bulundurmalı ve araçlarını kış şartlarına uygun hale getirmelidirler. En önemlisi uykusuz, yorgun yola çıkmamalı ve kışın şoförlüğüne güvenemeyenler ise mutlaka toplu taşıma araçlarını seyahatlerinde kullanmaları kendi faydalarına olacaktır" dedi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, 2011- 2012 Eğitim ve Öğretim yılı yarıyıl tatilinin 6 Şubat 2012 Pazartesi günü biteceğini ve 16 milyon 256 bin öğrenci ve 664 bin öğretmenin yarıyıl tatilinden döneceğini hatırlatarak, özel araçları ile tatilden dönecek olan öğretmen, öğrenci ve velileri uyardı.

Tatil dönüşü sırasında trafikte yoğunluk yaşanacağını Palandöken, "Yaşanacak yoğunluk nedeniyle tatilden dönecek olan öğrenci, öğretmen ve velilerimizin acele etmemeleri kendileri ve diğer yolcularımızın geleceği açısından çok önemli. Her tatil döneminde ve bitişinde insanlarımızın aynı anda hareket etmelerinden dolayı trafik kazalarında hep artışlar yaşanmaktadır. Eğitim ve öğretim yılının ilk yarıyılını tamamlayıp, sevdiklerimizle beraber geçirdiğimiz tatilimizi kötü anılarla noktalamayalım. Ülkemizi yoğun etkisi altına alan kar nedeniyle yollarda gizli buzlanma ve kayma mevcut. Trafiğe çıkarken mutlaka zincirsiz çıkmayalım" diye konuştu.

-DENETİMLER ARTIRILMALI-

Okulların Pazartesi günü yeniden eğitim ve öğretime açılacak olması nedeniyle yollarda yoğun bir trafik yaşanacağına dikkat çeken Palandöken, "Ülke olarak ağır bir kış yaşıyoruz. İstenmeyen üzücü olaylara meydan vermemek için yollardaki denetimler artırılmalı ve zincir trafiğe çıkışlar engellenmelidir. Biran önce döneyim diyerek aşırı hızla araç kullanılmamalı ve hatalı sollama yapılmamalı. Araç kullanırken bunalan ve uykusu gelen bütün sürücüler yol güzergahı üzerinde bulunan dinlenme tesislerinde mutlaka mola vermelidirler. Ayrıca araç kullanırken sürücülerimiz sigara içmek ve telefonla konuşmak gibi dikkat dağıtacak davranışlardan da uzak durmalıdırlar. Çünkü, yorulan ve uykusuz olan sürücülerin refleksleri bozulmakta ve kaza melekeleri artacağından, dikkatlerini dağıtacak davranışlardan kaçınmalıdırlar" şeklinde konuştu.

-"17 BİN ÖĞRETMEN TOPLU TAŞIMAYI TERCİH ETSİN"-

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kuraları yeni çekilen 17 bin yeni öğretmen adayının yola çıkarken acele etmemelerini de isteyen TESK Genel Başkanı, "Yeni göreve atanan 17 bin öğretmen adayımız yeni görev yerlerine giderken acele etmesinler. Onları bekleyen çocuklarımızı ve mesleklerini düşünerek ilk atımlarını sabırlı atsınlar. En önemlisi ağır kış şartlarında toplu taşıma araçlarını tercih ederek görev yerlerine ulaşsınlar ve öğretmenlik görevlerine iyi ve mutlu bir başlangıç yapsınlar" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Türkiye Tesk Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title