Haberler

Tesk Başkanı Palandöken: Benzin ve Lpg'ye Yapılan Zammın Anlatılır Bir Yanı Yok

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken LPG ve Benzine arka arkaya yapılan 30 ve 10 kuruşluk zamların şoför esnafını çileden çıkartır bir hale getirdiğini belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken LPG ve Benzine arka arkaya yapılan 30 ve 10 kuruşluk zamların şoför esnafını çileden çıkartır bir hale getirdiğini belirtti. Palandöken, benzin ve LPG'ye yapılan zammın anlatılabilir bir yanı olmadığını vurguladı.

TESK Genel Başkanı Palandöken yaptığı yazılı açıklamada LPG ve benzine arka arkaya yapılan zamları eleştirdi. Petrol fiyatlarındaki artışların hemen pompa satış fiyatlarına yansıdığını dile getiren Palandöken, "Zam üstüne zam yapılıyor. Ama fiyatlar düştüğü zaman zamlar aynı hızla geri alınmıyor. Şimdi ise dolardaki kur yükselişi bahane edilerek benzin fiyatlarının artırılması ulaşıma zammı kaçınılmaz kılıyor" dedi.

-"BU ZAMMIN ANLATILIR BİR TARAFI YOK"-

Benzin ve LPG'ye arka arkaya yapılan zamların esnafı isyan ettirir noktaya getirdiğini dile getiren Palandöken, şunları kaydetti:

"Türkiye'de azalan üretim nedeniyle zaten işlerimiz düşmeye başladı. Bir de akaryakıta ard arda gelen zamlar belimizi büktü. LPG, Benzin ve Motorin gibi lokomotif ürünlere A'dan Z'ye her şeye zam gelir. Yurt dışına litresi 1.60-1.65 kuruşa benzin satılırken ülkemizde 4 lira 89 kuruşa satılması inanılmaz bir durum. Yani bu zammın anlatılır hiçbir tarafı yoktur."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Türkiye Tesk Lpg Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title