Haberler

TESK Başkanı Palandöken Açıklaması

Güncelleme:

Tesk ve Ankara Üniversitesi iş birliği ile Ramada Otel'de 81 ilin esnaf ve sanatkar odaları birliği yöneticilerine yönelik "Hijyen" konulu seminer düzenlendi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu

(TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, "Türkiye ekonomik krizden en ucuz kurtulan ülkelerin arasında ve halen büyümeyi yakalıyorsa ticaretin çeşitliliğinden, esnaf ve sanatkarın caddesinde, sokağında ekonomiye etkin bir şekilde katkı vermesindendir" dedi.

TESK ve Ankara Üniversitesi iş birliği ile Ramada Otel'de 81 ilin esnaf ve sanatkar odaları birliği yöneticilerine yönelik "Hijyen" konulu seminer düzenlendi.

TESK Başkanı Palandöken, seminer öncesi yaptığı konuşmada, konfederasyon olarak birliği ve beraberliği sağladıklarını, bu doğrultuda seminere oda başkanlarının yanı sıra yönetim kurulu üyelerini de davet ettiklerini söyledi.

Türkiye'de tabandaki esnaf ve sanatkarın bir çok sorun yaşadığını ve esnafın, ekmeğine el uzatan, haksız rekabet edenlerle mücadele etmek zorunda kaldığını dikkati çeken Palandöken, "Biz bu ülkenin ahi ve kültürünü 800 yıldır muhafaza eden bir geleneğin sahibiyiz. Gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz. Biz iş yeri açalım, kazanıp devlete vergi verelim istiyoruz. Haksız rekabetin önünü kaldırın, bizi sağlıklı bir yapıya kavuşturun yolumuza devam ettirin. Hata neredeyse onu bulalım" diye konuştu.

Türkiye'de esnaf ve sanatkarların 416 mesleği icra ettiğini ifade eden Palandöken, Türkiye'deki ekonomiyi kendilerinin oluşturduğunu belirtti. Palandöken, sözlerine şöyle sürdürdü:

"Ekonomi bizsiz olmaz. Türkiye ekonomik krizden en ucuz kurtulan ülkelerin arasında ve halen büyümeyi yakalıyorsa ticaretin çeşitliliğinden, esnaf ve sanatkarın caddesinde, sokağında ekonomiye etkin bir şekilde katkı vermesindendir. Kendi sermayesini bitirdi ama devletine bu yapılanmalarla birlikte 20 milyarın üzerinde borç ödedi. Almadığı sağlık hizmetinin faizle birlikte ücretini ödedi."

Esnafın sorunlarının giderilmesi için desteğe ihtiyaç duyduklarını anlatan Palandöken, devletin esnaf ve sanatkarının sorununa yardımcı olması gerektiğini kaydetti. Palandöken, devletin 2 milyon iş yerindeki binlerce çalışanı ile ülke nüfusunun dörtte birini oluşturan kesimi ihmal edemeyeceğini bildirdi.

Bazı odaların kapatılması, bazılarının da birleştirilmesine yönelik çalışmaların doğru olmadığını dile getiren Palandöken, "Böylesine nitelikli bir teşkilatı küçültmeye, yok etmeye kimsenin gücü yetmez. Yeter ki kendi aramızdaki münafıkları, çamur atmak isteyenleri aramızdan çıkaralım. Bunu kimseye yaptırmayız, yaptırmayın. Ben değil, biz yapalım. Gücünüzü, sinerjinizi bir noktada toplayın" dedi.

Palandöken'in konuşmasının ardından toplantı, Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık ile Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Tansel Şireli'nin sunumlarıyla devam etti.

Muhabir: Murat Yolcu / Hatice Özdemir

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA / Ekonomi

Ankara Üniversitesi Bendevi Palandöken Türkiye Tesk Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title