Haberler

Tesk Başkanı Palandöken: "Ab'nin Kapıları Esnafa Açılacak"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ankara Üniversitesi ile TESK arasında imzalanan işbirliği protokolü ile Ankara Üniversitesinin kapılarını 2 milyon esnaf ve sanatkara açtığını ifade ederek, "Yaptığımız bu protokol ile AB'nin kapıları esnaf"...

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ankara Üniversitesi ile TESK arasında imzalanan işbirliği protokolü ile Ankara Üniversitesinin kapılarını 2 milyon esnaf ve sanatkara açtığını ifade ederek, "Yaptığımız bu protokol ile AB'nin kapıları esnaf ve sanatkarımıza açılacaktır" dedi Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ankara Üniversitesi ile TESK arasında imzalanan işbirliği protokolü ile Ankara Üniversitesinin kapılarını 2 milyon esnaf ve sanatkara açtığını ifade ederek, "Yaptığımız bu protokol ile AB'nin kapıları esnaf ve sanatkarımıza açılacaktır" dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörlük binasında işbirliği protokolünü Rektör Prof. Dr Cemal Taluğ ile TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken birlikte imzalayarak işlerlik kazandırdı. İmza töreninde konuşan Palandöken, "Teknoloji ve buna bağlı olarak küresel şirketlerin bu kadar hızla büyüdüğü bir küresel ekonomide, küçük işletmelerin en önemli ihtiyaçlarının başında bilgi ve bilgiye hızlı ulaşım gelmektedir. Ahilik Kültürünün ve teşkilatının günümüzdeki uzantısı olan TESK'in birinci ve en önemli görevi gerek teşkilatının gerek üyelerinin mesleki eğitimlerine destek vermektir. Bu amaç doğrultusunda Türkiye'nin iki köklü kurumu olan Ankara Üniversitesi ve TESK, Ankara Üniversitesi bünyesinde kurulan Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) ile TESK arasında imzalanacak işbirliği ve danışmanlık protokolünün imza töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

-"170 BİN KADIN ÜYEYE SAHİBİZ"-

İşbirliği kapsamında Avrupa Birliği konulu eğitim ile başta TESK personelinin Avrupa Birliği ve Türkiye'nin AB'ye uyum süreci konusunda bilgi düzeyinin arttırılması ve Konfederasyonun alt teşkilatlarına yönelik olarak yapılacak çalışmalarla uyum sürecinden en az ve olumlu yönde etkilenmesinin sağlanmasının hedeflendiğini kaydeden Bendevi Palandöken, "Konfederasyonumuz Türkiye ekonomisinin önemli bir kesimi olan 170 bini kadın olmak üzere 2 milyon esnaf ve sanatkar üyeye sahiptir. Konfederasyon olarak mensuplarımızın uyum sürecindeki değişim, dönüşüm ihtiyacının karşılanmasında önemli çalışmalar yapmayı kendine görev edinmiştir. Bu bağlamda ülkemiz ekonomisinde istikrarın sağlanmasında hiç kuşkusuz öncelikle girişimciliğin teşvik edilmesi ve buna bağlı olarak yeni iş imkanlarının yaratılarak işsizliğin önlenmesi yönünde çalışmalar yapılması bizlerin en önemli vazifeleri arasında yer almaktadır" dedi.

-"ESNAFIMIZIN KAPASİTESİNİ ARTIRMAYA KARARLIYIZ"-

Türkiye'nin AB'ye uyum süreci ve üyelik sürecinin sonucundan ziyade bu süreçte edineceği kazanımların kendileri için önemli olduğunun altını da çizen TESK Genel Başkanı, "Bu anlamda AB'yi anlayabilmek amacıyla üniversiteler ile işbirliği içinde, kurumlarımızı yeniden yapılandırarak çalışanlarımızın kapasitesini arttırmak, esnaf ve sanatkarlarımız ile meslek kuruluşlarımızın faydalanabilecekleri AB fonları hakkında esnaf ve sanatkarlarımızı bilgilendirmek, onlara danışmanlık hizmeti vermek, kuruluşlarımızın proje üretme kapasitelerini arttırmaya yönelik eğitimler düzenlemek öncelikli hedeflerimiz arasındadır" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ankara Üniversitesi Bendevi Palandöken Türkiye Tesk Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title