Haberler

Tesk, Adalet Bakanlığı ve Undp ile Ortak Çalışacak

Adalet Bakanlığı ile yapılan ikili görüşmeler sonucunda 10 ilde esnaf ve sanatkara arabuluculuğun tanıtımı yapılacak.

Adalet Bakanlığı ile yapılan ikili görüşmeler sonucunda 10 ilde esnaf ve sanatkara arabuluculuğun tanıtımı yapılacak. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken tanıtımların Kasım ve Aralık aylarında gerçekleştirileceğini söyledi.

10 ilde ayrı ayrı zamanlarda gerçekleştirilecek tanıtım çalışmalarında TESK, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı ve UNDP'nin ortak çalışma kararı aldığını belirten Bendevi Palandöken, "Ülkemizde yeni yeni yaygınlaşan arabuluculuk sisteminin uzman kişilerce esnaf ve sanatkarlara tanıtımı yapılması kararlaştırıldı. Bu tanıtımlarda esnaf ve sanatkarlara uyuşmazlıklarını arabuluculuk yöntemine başvurarak daha az zaman ve daha az para harcayarak kısa zamanda nasıl çözebilecekleri anlatılacak" dedi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnafımız aslında bulunduğu bölgede Ahilik geleneğine bağlı olarak çoğu zaman arabuluculuk görevi yapmaktadır. Çünkü çoğu esnaf ve sanatkarımız bölgelerinde sözü dinlenen ve ileri gelen kişiler olduğu için zaman zaman arabuluculuk görevini üstlenmektedirler. Adalet Bakanlığının gerçekleştireceği bu tanıtım çalışması ile adliye raflarında çözüm bekleyen on binlerce dosya kısa zamanda çözümlenecektir. Bu eğitim seminerlerinde arabuluculuk konusunda yapılacak tanıtımlarda esnaf ve sanatkarımız daha az para harcayarak sorunlarını kısa zamanda nasıl çözeceklerini de öğrenecekler" ifadesini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bendevi Palandöken Adalet Bakanlığı Türkiye Tesk Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title