Haberler

Tekstil mühendisliğini seçen öğrencilere asgari ücret tutarında burs verilecek

Güncelleme:

Tekstil ve hazır giyim sektörüne eğitimli iş gücü sağlamak amacıyla üniversite sınavında ilk 80 bine giren ve tekstil mühendisliğini seçen öğrencilere bu yılda karşılıksız burs verilecek. İlk 20 bine giren öğrenciler asgari ücret tutarında burs alacak.

Tekstil ve hazır giyim sektörünün eğitimli iş gücü sorununun çözümü için, tekstil mühendisliğini seçen öğrencilere karşılıksız burs verilecek.

ASGARİ ÜCRET KADAR BURS VERİLECEK

Tekstil ve hazır giyim sektörünün en önemli problemleri arasında "eğitimli iş gücü" sorununun geldiğine dikkat çeken Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, "Tekstil mühendisliği son yıllarda gençlerin tercih sıralamasının sonlarında yer almaya başladı. Oysa sektörümüzün nitelikli ve deneyimli mühendislere ihtiyacı var. Üstelik tekstil sektörü artık teknoloji ile iç içe durumda. Bu yoldan hareketle sektör olarak geçen yıl başlattığımız burs projesini bu yıl da devam ettiriyoruz. Üniversite sınavında ilk 20 bin arasına giren ve tekstil mühendisliğini tercih eden öğrencilere her ay asgari ücret oranında burs veriyoruz. 20-50 bin arasında olan adaylar net asgari ücretin yüzde 70'i, 50-80 bin arasındaki adaylar ise net asgari ücretin yüzde 50'si oranında karşılıksız burs imkanından yararlanacak" dedi.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE İŞ GARANTİSİ VERİLECEK

Pınar Taşdelen Engin ayrıca öğrencilerin çalışma hayatına hazırlanabilmeleri için eğitim sürecinde öğrencilere işletmelerde uzun dönemli staj imkanları sunulacağını ve başarılı öğrencilere iş garantisi verileceğini ekledi. Tekstil mühendisliğini seçen öğrencilere burs verilmesine ilişkin protokol, Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye genelindeki 10 ihracatçı birliği ve Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (TTSİS) ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalandı.

UYGULAMA KONTENJAN DOLULUĞUNU YÜZDE 42'DEN 92'YE YÜKSELTTİ

UTİB'den yapılan açıklaamada, "Tekstil Mühendisliği algısının artırılmasına ilişkin yapılan çalışmalar kapsamında ilk olarak geçen yıl başlatılan ve üniversitelerde kontenjan doluluk oranı yüzde 42'den yüzde 92'ye yükselten uygulamaya bu yıl da devam ediliyor" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Taşdelen Türkiye Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (23)

SAÇMA:

İlk 20 bine giren zaten tıp kazanacak. Yada diş hekimliği kazanacak. Ne tekstili ya. İlk 20 bine giren sizce hangisini tercih eder. Bunlarda laf konuştu bal kabağı koy tabağa ye sabaha

24
6
yanıtYanıtla
Bu ne:

hepiniz universite okumak xzorundamisiniz gelismis ulkelerin % 80 teknisyen orta calisma pozisyonunda yani liseden sonra hayatin icine girip calişmaya baslayip yukseliyor... Burda universite okuyum kravatli para kazaniyim gidin calisin terleyin mücadele edin daha com para kazanın .yuzlerce meslek var. ahçi 8000 den assaga aliyor bu ülkede birakin universite hastaligini......

10
12
yanıtYanıtla
SAÇMA:

Sen oku.. Bi tek sen oku başka kimse okumasın. Milletin uşağı hep ara sınıf olsun ama sen oku. Okuyabilen okusun kardeşim. Vazgeçin bu adamn msjından

yanıt1
yanıt4
okuyanların suçu değil:

kapitalist, teknikerin yapacağı işe iki üniversite bitirmiş elemen alıyor sorun bu, hatta sanat okulu mezununun yapacağı işe mühendislik diploması arıyor, asıl bu sonradan görme hödüklere eğitim şart

yanıt0
yanıt0
bu ne den saçmaya cevap:

Liseden sonra okumadim pide ustaligi yapiyorum 6000 tl maaş aliyorum okusam hala 1 krs yoktu cebimde sen devam et uyaniksin ya !.

yanıt2
yanıt2
zavallı ögrenciler:

5 kuruş maaş alıcam diye bu bölümü seçip ömür boyu sevmediği bi işte çalışmak zorunda olacak öğrenci arkadaşlarımıza başarılar.

15
4
yanıtYanıtla
ENİS-4:

Pazarlama okuyun. Lojistik okuyun. Maliyet muhasebesi okuyun. Tekno-mekanik okuyun. Üniversite okumanız şart değil. İki yıllık kurslarda olabilir. Okurken parktime çalışın, pratik yapın Lisan öğrenmek şart değil. ''Translate cihazlar'' işinizi görür. Havalı işi değil, cebinizi dolduracak işleri kovalayın. Hayal ettiğiniz işi değil, severek para kazanacağınız işi yapın.

9
0
yanıtYanıtla
EY DEVLET GÖZÜNÜ AÇ:

Arkadaş sırf doğulu suriyeli diye gözümün önünde daireleri arabaları olan kişilerin çocuklarına karşılıksız burs çıkıyor. Bizim ne araba ne ev var bize karşılıklı çıkıyor. Böyle adalet varmı ben ne muhalif ne hükümet tarafındayım. Ben sadece gördüklerimi bilirim. Gördüklerim ise bu devletin içinde çok ama çok torpil döndüğüdür. Cafede çalışıyordum gözümün önünde akp li milletvekili arayan kişiye bacım sen tc sini ver ben halledecem onu koyarım oraya dediğibi kulaklarımla işittim. Burs olayını da gözlerim le gördüm. Hakkım haram zıkkım olsun.

6
2
yanıtYanıtla
abdulbaki:

bence sen gözünü değil gönlünü aç. suriyeli diye söze başlayanlar kendi beceriksizliğini başkasına ödetmek isteyenler oluyor, güya muhalif değilmiş. bursu hak eden alır. yurt dışından gelen öğrenciler ve bizim oralarda okuyan öğrenciler karşılıklı olarak burslu okurlar ve bu yüz yıldır böyledir.

yanıt2
yanıt6
ENİS-1:

Öncelikle Müslümanların bayramı kutlu olsun. Ülkemizde her sene bir milyona yakın genç arkadaşımız ömür boyu yapmayı planladıkları işler için eğitim almak üzere üniversite kapısına gidiyor. İdeali olan bölüme giren oranı ne yazık ki sadece 15. Bu dilimin iş hayatına atılınca da kendi mesleğinde istediği gibi iş bulabilen de yüzde 15''in %''i. Rezaletin büyüğü ülkemizde ihtiyaç olmadığı halde gereğinden fazla üniversite ve fakültelerin olması. Üstelik son derece kalitesiz eğitim kurumlarında.

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title