Haberler

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşlara müjde: Elektriğin KDV'si yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü

Güncelleme:

Son dakika: Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrik faturalarıyla ilgili meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'sinin yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldüğünü açıkladı. Meskenlerdeki düşük tarife sınırı da aylık 210 kilovattan 240 kilovat saate yükseltildi. Ticarethane statüsündeki elektrik kullanımıyla ilgili ise Erdoğan, "Abonelerin aylık 900 kilovatsaate kadar tüketimi olan ilk dilimine yüzde 25 indirim uygulanacak" dedi.

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen elektrik faturalarındaki indirimler ilgili konuştu.

ELEKTRİĞİN KDV'Sİ YÜZDE 18'DEN YÜZDE 8'E DÜŞÜRÜLDÜ

Konuyla ilgili Erdoğan, "Öte yandan son kabine toplantımızda kamuoyuna duyurduğumuz elektrik tarifelerindeki yeni düzenlemeyi netleştirdik. Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'si yüzde 8'e düşürülmüştür." ifadelerini kullandı.

DÜŞÜK TARİFE SINIRI AYLIK 210'DAN 240'A KİLOVATA YÜKSELDİ

Düşük tarife sınırıyla ilgili ise Erdoğan, "Ayrıca meskenlerdeki düşük tarife sınırı da günlük 8 kilovat saate, aylık 240 kilovat saate yükseltilmiştir. Faturalarda net yüzde 8 yüzde 14 oranında indirim sağlanmış olmaktadır." açıklamalarını yaptı.

TİCARETHANE STATÜSÜNDEKİ ELEKTRİK KULLANIMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ticarethane statüsündeki elektrik kullanımıyla ilgili "Ticarethane statüsündeki elektrik abonelerinin günlük 30 kilovatsaate, aylık 900 kilovatsaate kadar tüketimi olan ilk dilimine yüzde 25 indirim uygulanacak" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Elektrik Faturası Zam Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (10)

Kemal Aslan:

Benim anlamadığım yuzde 125 zam yapip sonra 18 olan kdv 8 neden dusuruyorsunuz zam yapan yandaslar onlarin indirim yapmasini beklerken devletin aldigi kdv indirim yapiyorsunuz sen bir devletsin sen dur deyince duracak ama devlet olacak gorevlerini yerine getiremiyorsun...

3
0
yanıtYanıtla
ismail bey :

Dağıtım şirketinin cebine gidecek yüzde 10 kar daha..

1
0
yanıtYanıtla
Serkan öztürk:

malatya halay ekibini piste davet ediyorum

1
0
yanıtYanıtla
Bulent :

Öldük bittik bu ne ya.yani zam %127değil %117 mi

0
0
yanıtYanıtla
adaletli yorum:

bence yukselmesi daha iyi olur.

0
0
yanıtYanıtla
Mustafa TekkaleMMM:

Vay beee ne büyük indirim gözlerim yaşardı:) yüzde yüz yirmi yedi artır yüzde on düşür.. ölümü gösterip sıtmaya razı et..

0
0
yanıtYanıtla
crazy acrobat:

Devletin alacağı KDV'den belli oranda feragat edilebiliyor. Ancak özel şirketlerin cebine gidecek %150 zamdan ne hikmetse düşüş olmuyor.

0
0
yanıtYanıtla
feridevefeyza oyunları:

Bu geçen 2 ayda maddi olarak çok yorulduk. zam gelmeden önce yapılmalıydı. Bu düzenleme yine de teşekkürler

0
0
yanıtYanıtla
hasan :

Çay kaşığı ile ver kepçe ile geri al ne güzel

0
0
yanıtYanıtla
Murat Karabulut:

Efendim yüzde yüz 128 zamin yaninda lafi mi olur...??????

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title