Haberler

Önce zam sonra indirim! Akaryakıtta fiyat göstergeleri yine değişecek

Güncelleme:

2023 enflasyon verileri ile birlikte belirlenen ÖTV artışlarından sonra gelen 41 kuruş indirim, yılın ilk indirimi olarak pompaya yansıdı.

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilikten sonra yeni yılla birlikte belirlenen yeni vergi oranları akaryakıt fiyatlarında artışı da beraberinde getirdi.

YENİ YILLA BİRLİKTE ZAM GELDİ

Yılın son enflasyon verileriyle birlikte yüzde 25,6 oranında artan ÖTV kurşunsuz 95 oktan benzinde 7,52 liradan 9,45 liraya, motorinde 7,05 liradan 8,86 liraya, LPG'de 5,77 liradan 7,25 liraya yükselişlere neden oldu. Bu oranlarla birlikte benzinin litresine ortalama 2.30 lira, motorinin litresine 2.17 lira, LPG'nin litresine ise 1 lira zam geldi.

MOTORİNE 41 KURUŞ İNDİRİM

Art arda gelen zamlardan sonra 2024'ün ilk indirimi de geldi. Motorin litre fiyatına 41 kuruş indirim yapıldı. İndirim 5 Ocak itibarıyla pompaya yansıtılmaya başlandı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Zam ÖTV Enerji Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (23)

Martin Sikertel:

Oyuncak ettiniz iyice!

155
7
yanıtYanıtla
ibrahim halil ateş:

martin sikertel Türkiyede Olan bi olay degil Dünyada sürekli inişli çıkışlı durumlar var borsada tetikliyor.bilmedigin için bildiriyorum bizimle ilgiisi yok ötv hariç

yanıt24
yanıt159
emin urhan:

İbrahim kardeşim dolar sabit dursa bu oynaklık bu kadar çok olmaz ama dediğin gibi uluslararası fiyatlarda etkiliyor

yanıt9
yanıt31
Mehmet Vatandaş:

gerçekten komik, rezalet bir durum petrol fiyatları düşerken önce ötv diye saçma bir vergiyi 2,41 kuruş artır sonra 41 kuruş indirim yaptım de:)) çiftçi bu fiyattan traktörüne motorin alıp üretim yapacak...

135
13
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

beğenmeyen altı tane mal akaryakıt arttıkça para kazanıyor galiba:))

yanıt32
yanıt10
ayh:

Asil cosku secimden sonra. Bekleyin ve gorun !

106
8
yanıtYanıtla
Bidüşün:

Aa kına yakarsın sende

yanıt1
yanıt2
zırzop:

Yay azcık azcık geriliyor geriliyor gerildikçe iniyor sanıyoruz, sonra oku bi bırakıyorlar vatandaşa bi giriyor kol gibi,

77
4
yanıtYanıtla
Deniz SORAN:

Hak ediyoruz

71
8
yanıtYanıtla
A B:

Önceki dönemlerde 1-2 gün önceden haber veriliyordu yine aynısı olsun böyle aniden zamların yansımasını sindiremiyoruz

43
4
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title