Haberler

Memur ve emekli maaşlarını gelecek 3 ayın enflasyon farkı belirleyecek

Güncelleme:

Enflasyon rakamlarının açıklanması ile beraber memur ve emeklilerin gözleri Ocak 2023 yılında yapılacak olan maaş zamlarına çevrildi. Toplu iş sözleşmeleri ve enflasyon rakamları maaş artırımlarına doğrudan etki ediyor. Emekli ve memur maaş oranları için 3 aylık enflasyon verisi toplamda yüzde 7,05 olarak belirlenirken, zamlar ekim, kasım ve aralık aylarından açıklanacak olan enflasyon verileri ile netleşecek.

Meclis geçtiğimiz cumartesi günü 3 aylık aranın ardından açıldı. Bu sene en yoğun mesai ise ekonomiye harcanacak. EYT konusu gündemde geniş yer tutarken, ocak ayında memur ve emekli maaşları da belli olacak. Asgari ücretteki artışta merakla beklenen konular arasında yer alıyor.

3 AYLIK ENFLASYON FARKI YÜZDE 7,05 OLDU

Türkiye İstatistik Kurum (TÜİK) 3 Ekimtarihi ile beraber enflasyon verilerini açıkladı. Bunagöre yıllık enflasyon yüzde 83,45 olurken, aylık yüzde 3,08 olarak belirlendi. Geçtiğimiz temmuz ayında enflasyon yüzde 2,37 olarak artarken bu rakamAğustos ayında yüzde 1,46, Eylül ayında ise yüzde 3,08 oldu. Elde edilen bu verilere göre 3 aylık enflasyon farkı yüzde 7,05 olarak hesaplandı. Temmuz ayında emekli maaşlarına %42,35'lik zam uygulanmıştı.

ERDOĞAN: HER KESİMİ RAHATLATACAK ADIMLAR ATTIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı bir açıklamada konuya değinerek "Küresel ekonomik krizin ülkemize olan etkileri sebebiyle sıkıntı yaşayan her kesimi rahatlatacak adımları attık, atmayı da sürdüreceğiz. Asgari ücret, memur ve emekli maaşına kadar tüm kısımların gelirlerini ciddi şekilde yılbaşından itibaren tekrar yükselterek enflasyonun refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız." sözlerini söyledi.

6 AYLIK ENFLASYON FARKI BELİRLEYECEK

Emekli zammı ocak ve temmuz aylarında 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Sadece SKK'lılar değil, Bağ-Kur emeklileri de bu altı aylık dönemin rakamlarına bakılarak belirlenecek.

BEKLENTİLER EMEKLİ İÇİN YÜZDE 22, MEMUR İÇİN YÜZDE 23

Açıklanan beklenti anketlerine göre; SSK, Bağ-Kur emeklisi Ocak zammı yüzde 22,14 civarında olabilir. Memur ve memur emeklisi için Ocak 2023 zam oranı ise yüzde 23,14 şeklinde hesaplanabilir.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

Bakmadan Geçme

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli?
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500

Yorumlar (4)

VATANDAŞ:

Askeri üçretin altında emekli maaşı mı olur. Yoksa sayın akplin dediği gibi yeterince aglamıyormuyuz. Seçim için eyt ile ugraşacagınıza önce çalışacak dermanı olmayanlara hakkını verin...

33
1
yanıtYanıtla
Klm :

9800 iş günü 28 sene SSK ve emekli sandığı tüm ödemeler tavandan yapılmış 2020 emekli oldum 4500 TL bugün maaş alıyorum. 3000 iş günü eksin gün ödeyen 3500 alıyor AKP Adaleti adam ömründe hiç çalışmamış aynı para yazıklar olsun. Diyorum..

24
2
yanıtYanıtla
Gamze Yigit:

Çalışanlar için erken emekliliğin mevcut maaş düşürülmeden önünün açılması gerekli yaş yüksek olduğu gibi primde yüksek artık insanlar eskisi gibi degil salgın hastalıklardan dolayı mevcut durum göz önünde bulundurulmalı

17
2
yanıtYanıtla
Necdet Gider:

Çok zor günlerdeyiz emekli için refah dönemi bundan sonra olmaz. Enflasyon oranını açıklayan kurumun vermiş olduğu oran aklımızla alay etmektir. Yirmi yılın sonu saklamaya gerek yok hüsran.

9
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title