Haberler

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çumra İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi inşaatını inceledi

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çumra İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi inşaatını inceledi. Başkan Altay, atıksu arıtma tesislerinin önemine vurgu yaparak, Çumra'ya yeni bir hizmetin daha kazandırılmasının mutluluğunu ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çumra İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi inşaatını inceledi.

Çumra'nın özellikle tarım konusunda çok ciddi üretim gerçekleştiren; Konya'ya ve Türkiye'ye çok ciddi katkı sağlayan bir ilçe olduğunu kaydeden Başkan Altay, Çumra'ya yeni bir hizmet daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. 31 ilçenin tamamında atıksu arıtma tesisleri kurulması yönünde bir hedeflerinin olduğuna dikkat çeken Başkan Altay, Konya'nın tamamında şu ana kadar 44 adet atıksu arıtma tesisi yapıldığını, devam eden 3 tesisin yapımının ise bu dönem içerisinde tamamlanacağını belirtti. Başkan Altay, "Çumra'ya verdiğimiz sözlerden birini daha yerine getiriyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin altyapısı için önemli işler yapıyoruz ve bugün Çumra Atıksu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulunduk. Bu tesisimiz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İLBANK, FRITT-2 kredisiyle Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor. Şu anki en ileri teknolojiye göre gerçekleştirdiğimiz ileri biyolojik arıtma tesisimiz 2043 yılında 71 bin 700 nüfusa göre projelendirildi" dedi.

"Tesiste koku giderim ünitesi de bulunuyor"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, yapımı devam eden tesiste koku giderim ünitesinin de bulunduğunu belirerek, "Bölge olarak seçilen alanımız Çumra anayolu üzerinde olduğu için burada koku giderici de bulunuyor. Yani inşaatımızı tamamladıktan sonra Çumra'ya giden vatandaşlarımız ve organize sanayi bölgesindekilerin koku ile ilgili şikayeti de olmayacak. İnşallah Çumra Atıksu Arıtma Tesisi'ni de 2024'te tamamlayarak hizmete almış olacağız. Toplam 350 milyon liralık bir yatırım gerçekleştiriyoruz. İlçelerimizin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden birisi de atıksu arıtma tesislerinin yapılması. Çevreye zarar vermeyen bir tesis inşa ediyoruz. Ayrıca buradan çıkan suların da tarımsal üretimde kullanılmasıyla ilgili çalışmalar yerine getirilmiş olacak. Çumra için verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Katkılarından dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza ve İLBANK'a teşekkür ediyorum. Çumra'mıza, Konya'mıza hayırlı olsun" diye konuştu.

"Çumra'nın büyük bir eksiği gideriliyor"

Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, ilçeye kazandırılan tesisin önemli bir eksikliği gidereceğine işaret ederek, Başkan Altay'a teşekkür etti. Candan, "Çumramızın yıllarca kangren olan bir sorunu kanalizasyonun arıtma tesisinin olmayışıydı. Bu da çevresel açıdan Çumra-Konya Yolu üzerinde rahatsızlığa sebebiyet veriyordu. Büyükşehir Belediyemiz, İller Bankamızla beraber arıtma tesisimizin yapımına başladı. Bu, hepimiz açısından son derece mutluluk verici bir gelişme. Çumra'mızın uzun yıllar hizmetini görecek bir yatırım. Bu yatırımın ilçemize kazandırılmasından dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah yapımının da en kısa sürede tamamlanarak hizmete girmesini bekliyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

"Konya'nın tamamında atıksu tesisi yapımına öncelik veriyoruz"

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir de atık suyun çevresel etkilerini bertaraf etmek amacıyla atıksu arıtma tesislerini yaygınlaştırmayı sürdürdüklerini belirterek, "Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatlarıyla KOSKİ Genel Müdürlüğü olarak Konya'daki ilçelerin tamamında atıksu arıtma tesislerini yapılmasına öncelik verdik. Bu tesisimiz 9 buçuk milyon Euro'ya mal oluyor. Yüzde 50'si hibe, yüzde 50'sini de kendi öz kaynaklarımızla karşılıyoruz. Çumra'ya hayırlı olsun" cümlelerine yer verdi.

İleri biyolojik arıtım özelliğine sahip olacak Çumra Atıksu Arıtma Tesisi, 9 bin 895 metreküp/gün kapasiteli olarak inşa ediliyor. Çumra ilçe merkezi, Alibeyhüyüğü, İçeri Çumra ve Okçu mahallelerinden kaynaklanan atık suların arıtılacağı tesisin yapımı için İller Bankası tarafından yürütülen Avrupa Birliği'nin Türkiye'deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı (FRIT II) kapsamında, Avrupa Birliği kaynaklarından Dünya Bankası aracılığı ile 4 milyon 560 bin Euro hibe temin ediliyor. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Uğur İbrahim Altay Altay Çumra Konya İnşaat Belediye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title