Haberler

Yüzde 18'lik KDV yüzde 20'ye yükseltildi

Güncelleme:

Katma Değer Vergisi oranları Resmi Gazete kararı ile yeniden belirlendi. Yüzde 18'lik KDV oranı yüzde 20'ye, yüzde 8'lik KDV oranı ise yüzde 10'a yükseltildi.

Katma Değer Vergisi'ne (KDV) artış yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre yüzde 18 olan KDV yüzde 20'ye; yüzde 8 olan KDV yüzde 10'a yükseldi.

YENİDEN BELİRLENDİ

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre; yüzde 18 olan genel KDV oranı yüzde 20, yüzde 8'e tabi mal ve hizmetlerin KDV oranı ise yüzde 10 olarak belirlendi. Deterjan ve dezenfektanlar ile kağıt ürünleri gibi temizlik maddelerinin ithal ve teslimlerinde genel KDV oranının yüzde 20 olarak uygulanması öngörüldü. Başta gıda maddeleri olmak üzere, söz konusu Bakanlar Kurulu Kararı eki (I) sayılı listede yer alan yüzde 1'e tabi mal ve hizmetlerin KDV oranında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

ŞANS OYUNLARINDA YÜZDE 20'YE YÜKSELTİLDİ

Tüketici kredilerinde BSMV oranı yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarıldı. Şans Oyunları Vergisi, at yarışlarında yüzde 14'e, vergi spor müsabakalarına dayalı müşterek bahislerde yüzde 10'a ve diğer şans oyunlarında yüzde 20'ye yükseltildi.

Öte yandan Borsa İstanbul'da işlem gören tam mükellef sermaye şirketi payları için yüzde 0 tevkifat uygulanmasının devamı öngörülüyor. Diğer sermaye şirketlerinde ise bugünden önce iktisap edilen kendi hisse senetlerine ilişkin olarak tevkifat oranı yüzde 0 olarak, bugünden itibaren iktisap edilen hisse senetleri için ise yüzde 15 olarak uygulanacak.

10 TEMMUZ'DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yürütmesinde, 3605 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28'inci maddesi gereğince verilen karar, 10 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.

İşte Resmi Gazete'de yer alan karar:

Katma Değer Vergisi Oranları Yükseltildi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (112)

Hasan Aksoy:

Az bile yüzde 30 yapsaydıniz ya da yüzde 40 bizim millet hak ediyor çünkü haa birde şu emekli maaşı vardı ya onlar da zam istemiyor seçimden önce onlarcasıni tanıyorum reis canımız feda diyen şimdi ekonomi kötü emeklilerimiz de elini taşın altına soksun değil mi gidip çalışın gençlerimiz iş beğenmiyor diye laf edip duruyorlar di nasıl olsa onlar iş beğenmemezlik yapmıyor lar

336
47
yanıtYanıtla
Gastro-Five Adi:

Avrupa bizi kıskanıyor.

310
36
yanıtYanıtla
Goker Deveci:

Ver oyu gor etkiyi

313
27
yanıtYanıtla
Kerim kayra:

Uretmek yerine yine vatandasin sırtına neyse secimde bitti dagilin

319
20
yanıtYanıtla
erman genç :

Şubat Ayında Dünyada görülmemiş bir Deprem yaşadık 10 ilde yüzbinlerce insan sokakta kaldı ve Devletimiz bu sene içinde evlerini teslim etmeye başlayacak, Managat yangınında yanan evler Villa gibi ahırına eşyasıma kadar teslim edildi, Herkes elini taşın altına sokacak, Bu olaylar varken 99 da maaş ödenmedi, ama Devlet memuru 22 bin Asgariyi 11,400 yaptı lütfen çok acımasız olmayalım

55
279
yanıtYanıtla
Cool Black:

İnsan yalan söylerken utanır Allah korkusu olur. 99 da babam memurdu ne maaşını alamamışlığı vardır ne de geç alması.

yanıt103
yanıt10
Turgut Aydın:

La yalancı 99 yılında kime maaş ödenmedi şimdiki emekli maaşıda çekirdek parası geçmişin alım gücünle bugünü iyi hesaplaaaa

yanıt27
yanıt3
kadir mermertaş:

arkadaşa yüklenmeyelim lütfen zaten bu sürece kadar farklı hükümetler vardı. bunlar yeni bir görelim bakalım

yanıt12
yanıt3
Savaş Ispekter:

maasları düzenli aldılar böyle şeylere gerek yok.babamda o dönem memurdu. ev kiraları gıda fiyatları vs hepsi dahada yükselecek izleyin ve görün....çözüm böyle olmaz...

yanıt24
yanıt4
Ted Mosby:

Kaç paraya sattın vicdanını? Kaç para verdiler bu yorumları yapman için? İleride torunların bu ülke için ne yaptın diye sorduklarında para için bu ülkeyi düşüncelerimi sattım diyebilecek misin?

yanıt4
yanıt2
Tüm 112 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title