Haberler

Çin, Yeni Enerjili Araçlara Yönelik İmtiyazlı Alım Vergisi Politikasını Uzatıyor

Güncelleme:

Çin Maliye Bakanlığı, Çin Devlet Vergi İdaresi ve Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı tarafından ortaklaşa yayımlanan açıklamaya göre, yeni enerjili araçlara yönelik imtiyazlı alım vergisi politikası 2027 sonuna kadar uzatılacak.

Çin, Nev'ler İçin İmtiyazlı Alım Vergisinin Süresini UzatıyorÇin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde bulunan Guangzhou şehrindeki Guangzhou Otomobil Grup Limited Şirketi'nin (GAC) Yeni Enerjili Araç (NEV) iştiraki GAC Aion'un atölyesinde otomobil lastikleri takan robotlar, 24 Şubat 2023. (Fotoğraf: Deng Hua/Xinhua)

BEİJİNG, 21 Haziran (Xinhua) -- Çin'de yeni enerjili araçlara (NEV) yönelik imtiyazlı alım vergisi politikası 2027 sonuna kadar uzatılacak.

Çin Maliye Bakanlığı, Çin Devlet Vergi İdaresi ve Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı tarafından ortaklaşa yayımlanan yazılı açıklamaya göre, 2024 ve 2025 yıllarında satın alınacak NEV'ler satın alma vergisinden muaf tutulacak. 2026 ve 2027 yıllarında satın alınacak NEV'ler içinse söz konusu vergi yarıya indirilecek.

Açıklamada, bu adımın NEV sektörünün kalkınmasını desteklemeyi ve otomobil tüketimini teşvik etmeyi hedeflediği bildirildi.

Kaynak: Xinhua / Ekonomi

Maliye Bakanlığı Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title