Haberler

Çin-Avrupa yük trenleri Horgos Limanı'nda rekor kırdı

Güncelleme:

Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan Horgos Demiryolu Limanı'ndan bu yıl 4.000 Çin-Avrupa yük treni işlem gördü. Günlük ihtiyaç malzemeleri, giysi ve makine parçaları gibi malların bulunduğu bir kargo treni Belarus'a gitmek üzere Horgos limanından ayrıldı. Horgos limanı, 18 yabancı ülkedeki 45 şehir ve bölgeye ulaşan toplam 77 güzergaha hizmet veriyor.

Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde bir sınır limanı olan Horgos Demiryolu Limanı'ndan, Salı günü itibarıyla bu yıl 4.000 Çin-Avrupa yük treni işlem gördü.

Günlük ihtiyaç malzemeleri, giysi ve makine parçaları gibi malların bulunduğu 55 konteyner taşıyan bir kargo treni Salı günü Belarus'a gitmek üzere Horgos limanından ayrıldı.

Horgos limanı ilk Çin-Avrupa yük trenini 2016 yılında ağırlamıştı. Şu anda limandan 18 yabancı ülkedeki 45 şehir ve bölgeye ulaşan toplam 77 güzergah geçiyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri, Urumqi'den bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua / Ekonomi

Belarus Uygur Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title