Haberler

Çermik'in Hayali Gerçekleşiyor

Güncelleme:

TBMM Divan Üyesi Mine Lök Beyaz, Çermik Kale Barajı için yapılan ihalenin sonuçlandığını, yüklenici firmayla Kasım ayı içerisinde sözleşme imzalanacağı müjdesini verdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divan Üyesi Mine Lök Beyaz, Çermik Kale Barajı için yapılan ihalenin sonuçlandığını, yüklenici firmayla Kasım ayı içerisinde sözleşme imzalanacağı müjdesini verdi.

Beyaz, Çermik için hayati önem taşıyan projelerden biri olan Çermik Kale Barajı yapımında son aşamaya gelindiğini ve 1 Eylül 2014 tarihinde Ankara'da Çermik Kale barajı ihalesinin yapıldığını söyledi. 40 günlük itiraz süresi sonucunda ihaleye itirazın olmamasıyla ihalenin kesinleştiğini aktaran Beyaz, yüklenici firmayla Kasım ayı içerisinde sözleşme imzalanarak barajın yapımına başlanacağını kaydetti. Beyaz, temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katılacağını ifade ederek, Çermik Kale Barajı ve Sulaması ile Malzeme Ocakları, Hazır Beton Santralı projesi ile ilgili hazırlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan ÇED başvuru dosyasının Bakanlık tarafından daha önceden onaylandığını hatırlattı. Çermik Kale Barajı yapımı için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile defalarca görüştüklerini dile getiren Beyaz, ihalesi tamamlanan Çermik Kale Barajı yapımı işini alan Kayaoğlu, İnşaat ile Genel Müdürlük arasında Kasım ayı içerisinde sözleşme imzalanmasının ardından baraj inşaatına başlanacağını ve Çermik'in en büyük hayalinin gerçekleşeceğini bildirdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mine Lök Beyaz Diyarbakır Ak Parti Çermik Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (1)

kuyu lu şehmus:

çok sevindirici bir haber çok sevindik çermik artık gelişsin teşkler sayın miletvekilimize çalışmalarınızdan mutluluk duyarız

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title