Haberler

Büro Memur-Sen Genel Başkanı: Ek tazminat tüm memurları kapsamalı

Güncelleme:

Büro Memurları Sendikası Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yönetici ve uzmanlarına verilen ek tazminatın tüm memurları kapsaması gerektiğini belirtti.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yönetici ve uzmanlarına 30 bin TL'ye kadar ek tazminat ödenmesi için TBMM'de komisyonda kabul edilen AKP-MHP önergesine tepki gösterdi. Yazgan, "Aynı iyileştirme büro memurları başta olmak üzere tüm memurlar için yapılmalı" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba kanun teklifi görüşmelerinde Cumhur İttifakından gelen ve AKP MHP oylarıyla kabul edilen önergeyle, BDDK yönetici ve uzmanlarına 30 bin TL'ye kadar ek tazminat verilmesi kabul edildi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, sadece BDDK yöneticilerine ek tazminat verilmesinin maaş adaletsizliğini artıracağı gerekçesiyle karara tepki gösterdi. Bugün yazılı açıklama yapan Yazgan, yapılan iyileştirmeye karşı olmadıklarını ancak düzenlemenin tüm memurları kapsaması gerektiğini belirtti. BDDK özelinde yapılan düzenlemeye gerekçe olarak "Kurum merkezinin Ankara'dan İstanbul'a taşınmasının" gösterildiğini kaydeden Yazgan, özellikle Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde ve turizm bölgelerinde görev yapan memurların yüksek kiralar nedeniyle sıkıntıda olduğuna işaret etti.

Enflasyon nedeniyle oluşan mağduriyetlerin telafisi için hükümete bir kez daha çağrıda bulunan Yazgan'ın açıklaması şöyle:

"Kamu görevlilerine kira ve lojman yardımı yapılsın. BDDK çalışanlarına yapılacak düzenleme ile kurumda görev yapan başkan ve üyeler, başkan yardımcısı, başkanlık müşaviri, daire başkanı ve müdür ile murakıp, uzman, murakıp yardımcısı ve uzman yardımcısı unvanlı meslek personeline her ay 60.000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmemek üzere ek tazminat ödenecek. Bu BDDK personeli için yaklaşık 30 bin TL ek zam anlamına geliyor.

"BİR KURUM ÖZELİNDE YAPILMASI PLANLANAN EK ZAM ARTIŞI ÇALIŞMA BARIŞINA DARBE VURUR"

7'nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri dahil sık sık dile getirdiğimiz yaşam maliyetleriyle ilgili sıkıntılar çözülmemişken, bir kurum özelinde yapılması planlanan ek zam artışı çalışma barışına darbe vurur.

"AYNI İYİLEŞTİRME BÜRO MEMURLARI BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM MEMURLAR İÇİN YAPILMALI"

30 bin TL'lik ilave artış ortalama bir memur maaşının bile üzerinde. Bu düzenlemenin Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçmesi kabul edilebilir değil. Aynı iyileştirme büro memurları başta olmak üzere tüm memurlar için yapılmalı."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumu Yusuf Yazgan Memur Sen Memur Kamu Memur Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title