Haberler

MEB Gastronomi Festivali'nde Geleceğin Şefleri Yarıştı!

Güncelleme:

Türkiye genelinde 28 farklı bölgeden 81 ilden gelen öğrencilerin ve toplam 407 grubun katılımıyla gerçekleştirilen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Final Töreni'nde heyecan doruktaydı. Dereceye giren gruplar, Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'in elinden ödüllerini aldı.

Yarışmanın sona ermesiyle birlikte, hazırlanan enfes sunum tabakları, jüri üyeleri tarafından titizlikle değerlendirildi ve ardından katılımcıların beğenisine sunuldu. Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi Adana'dan 3'üncü, Edirne Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ise 2'nci oldu. Türkiye şampiyonluğu ise Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibinin oldu.

Ödül töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin, gençlerin mutfak sanatları ve gastronomi alanında uzmanlaşmalarını ve dünya çapındaki gelişmeleri takip ederek sanatlarını icra etmelerini ve ürettikleri ürünleri pazarlamayı hedeflediklerini belirtti.

MEB Gastronomi Festivali'nde Geleceğin Şefleri Yarıştı!

Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali Ve Yemek Yarışması'nda Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 30 okul arasından sıyrılarak Türkiye şampiyonu oldu. Yarışmaya yöresel lezzetlerle katılan ekip, Pirtike Çorbası, Perde Pilavı ve Varak Keek ile birinciliği elde etti.

Yarışma ekibi; danışman öğretmen Canan Balci ve öğrenciler Zeynep Mamiş, Yüsra Görhan ve Feyza Açıkca'dan oluşuyordu. Okul müdiresi Sevda Onay ve Yiyecek İçecek Hizmetleri öğretmeni Ecenur Malçok da ekibin destekçileri arasındaydı.

Bakan Tekin, konuşmasında "İçinde bulunduğumuz çağda gençler arasında özellikle gastronomi ve mutfak sanatlarına olan ilginin arttığının farkındayız. Bu ilgiyi desteklemek ve gençlerin heyecanına ortak olmak adına uzun süredir bir proje üzerinde çalışıyoruz. Bu projede, meslek liselerinde gastronomiye odaklanan bir okul kurmayı planlıyoruz. İlk etapta İstanbul'da, boğaza nazır, göz alıcı bir mekânda bu projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Haberler.com / Betül Cirit - Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı Yusuf Tekin Türkiye Gastronomi Eğitim Yaşam Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

Bakmadan Geçme

Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu?
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title