Haberler

Telegraph: Erdoğan, Geri Adım Atmayı Reddediyor

Güncelleme:

İngiliz Telegraph gazetesi, "Türk Başbakanı, yargı ve güvenlik güçlerine yönelik tartışmalı hareketlerden geri adım atmayı reddediyor" diye yazdı.

Türkiye'de yargı ve emniyette büyük "temizlik harekatı" sürerken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu uygulamalardan vazgeçmeyi "reddettiği" savunuluyor.

İngiliz Telegraph gazetesi, " Türkiye, yargıç ve emniyette büyük temizlik sürdürüyor" başlıklı haberinde "Türk Başbakanı, yargı ve güvenlik güçlerine yönelik tartışmalı hareketlerden geri adım atmayı reddediyor" diye yazdı.

Bunun ardından " Türkiye, bu tür adımların ülkenin AB'ye katılımına zarar verdiği uyarılarına rağmen ülkenin tarihinde yargıdaki en büyük temizliği başlatarak kıdemli yargıç ve savcıları başka görevlere atadı" diyen gazete, "Bu harekatın, Erdoğan'ın, Brüksel'de Türkiye'nin AB üyeliği hedefini ilerlemeye çalıştığı bir arada meydana geldiğine" dikkat çekiyor.

"KARGAŞA LİRAYI DÜŞÜRÜYOR"

AB yetkililerinin ise, görevden almaları ve yürütmeye yargı üzerindeki kontrolünü sağlayacak yeni ve tartışmalı bir yasanın, katılım için "kilit bir kriter olan hukuk üstünlüğünde erozyonu yol açtığını düşündükleri" belirtiliyor.

Telegraph, yasanın, Erdoğan'ın "yabancı bir komplo" olarak nitelediği "yolsuzluk skandalı"na yanıtının olduğunu düşünüyor ve hükümetin "dramatik reform"u sürdürerek 96 yargıç ve savcı ile Ankara'da en az 470 polisin daha görevden aldığını vurguluyor.

Haber, "Kargaşanın, lirayı dramatik biçimde düşürerek ve hükümetin büyüme hedeflerini tehlikeye atarak, ekonomi üzerinde de çok büyük bir etkisi oldu" sözleriyle noktalanıyor.

Kaynak: ANKA / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan İngiliz Telegraph Türkiye Dünya Haberler

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500

Yorumlar (26)

S.B.saffet_b@yahoo.de:

Hani AB paralel devleti anlamıştı, hani anlatmıştın sayın Başbakan ! Bu haber ne oluyor şimdi, anlatamadın mı yoksa, vah vah vah,.....eee ne olacak şimdi ? Hemen Telegraph hakkında suç duyurusunda mı bulunacaksın ? yoksa Telegraph'ın yayın yönetmenini görevden mi alacaksın ! İyi çalma......şey pardon, dilim sürçtü....iyi çalışmalar !!!

24
10
yanıtYanıtla
sayginurcan_yesil@hotmail.de:

Sizleri (S.B ve Almanyali_66) tebrik ediyorum bu saygili tartismaniz icin. Ben aileler taniyorum siyaset yuzunden birbirleriyle konusmuyolar. yazik cok yazik siyaset biryere kadar, aile cok önemli...

yanıt0
yanıt0
S.B.saffet_b@yahoo.de:

SAYGI : Teşekkür ederim ve umarım bu anlattıkların bizim insanlarımızın başına gelmez, her insanın farklı bir görüşü olabilir, ama neticede insandır, bizim insanımız ve vatandaşımız, görüşü ne olursa olsun, ben her insana saygı duyar ve gösteririm. görüş farkı olan bir insanla da her zaman tartışırım (ahlak ve saygı kuralları çerçevesinde), belki benim ondan öğrenebileceklerim vardır, veya tersi. ama ne olursa olsun, karşımdaki insan benim gibi bir insandır, dış dünyadan gelmiş değil, benim düşüncem bu şekildedir. keşke herkes Almanyalı ve benim gibi bu sorunları tartışabilse, inanın sorunlar o kadar çabuk çözülür ki, huzur içerisinde tartışır gideriz ve başarılı bir ülke haline geliriz.

yanıt0
yanıt0
ademademm@hotmail.com:

tükürdüğünü yalamak istemeyen biri,büyüklük taslayan herşeyi sahibi gibi gören belli bir zamana kadar müddet verilen zaat.bir gün yolun sonu senin içinde görülecek ,,,mazlumder in yeni başbakanı,,zırvalayıcıların başı,,milleti zorla yalancı yerine koyan başbakan.ciğerini çalan varsa sana ciğer alayım,yeter artık çıkma artık sahneye

18
10
yanıtYanıtla
temizlikcihy@hotmail.com:

Biz de siyasette bi temizlik yapacaz halk olarak

18
4
yanıtYanıtla
S.B.saffet_b@yahoo.de:

Buna 'bahar temizliği ' diyoruz.......... :-)))

yanıt0
yanıt0
yilmutmutlu_3@hotmail.com:

ÇÜNKÜ korkuyor........ama korkunun ecele faydası yok....adalet herkes için var..bugün olmasa yarın sıra gelir.....ben suçluysam gidip savcıya ifade vereceksem,her fert aynı haklara sahiptir ve kendini temizlemelidir....Bilhassa başbakan bu konularda herkes den daha da hassas olmak zorundadır....yargıya engel olmaya çalışması onun hakkındaki aleyhte düşünceleri körüklemekten başka bir işe yaramıyor....yargı hepimiz için vardır....

16
5
yanıtYanıtla
Almanyali_66a.bozkurt@hotmail.com:

Armut..Pardon..Yilmut....Sen Yarginin simdiye kadar bagimsiz olduguna inaniyormussun ALLAH askina söyle ?

yanıt0
yanıt0
gokhan brlsgokhanbarlas@hotmail.com:

yorum yapanlar sorun bakalım kendınıze ben ne kadar temızım veya namusluyum en ufak bı şeyde dahı kendınıze çıkar saglamak icin neler yapıyoruz yorum yapmak için insanın ilk önce kendısıyle bır enpatı yapması gereklı bence biz turk toplumu olarak bir sırada beklemesini bile bilmezken hep bı tanıdık olsa işimi, halletse dıye bakıyoruz çamur atmak kolay nasılo olsa at gıtsın

yanıt0
yanıt0
kilic arslancaneraslan_bio@hotmail.de:

Temizle erdogan.senden once herkez boyun eger onune konulani yerde.soz sahibi ettin herkezi.yeri geldimi sil supur yok et.onlarda bu milleti yedi yillardir.turk tarihine gelmis nadir baskan.zannetmeyin kierdogan amerika ile calismiyor evet yapiyor ama agirdan satiyor geleck sorunlar belli ortada .bu orta dogu projesi gerceklesir onemli olan bundan nasil kerli cikmaktir.devlet icinde devlet cok.adamtamizliyor ama her gecen gun yeni birtane.dittator degil halk getiriyir bu adami hamserin.sozhalkin dir o kadar.

9
3
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title