Haberler

Hollanda'daki Seçimin Galibi Rutte'den İlk Açıklama: Hollanda Dur Dedi

Güncelleme:

Seçim sandığından birinci çıkmaya yakın olduklarını açıklayan Başbakan Rutte, seçim sonuçlarının Hollanda'nın "Popülizmin yanlış türüne dur dediğini" gösterdiğini söyledi.

Başbakan Mark Rutte'nin partisi VVD'nin parlamentodaki 150 sandalyenin 31'ini alması bekleniyor.

Mark Rutte, "Görünen o ki VVD üst üste üçüncü defa Hollanda'da birinci parti olmayı başardı" diye konuştu. Lahey'de seçmenlerine seslenen Rutte, "Brexit ve ABD başkanlık seçiminin ardından bu gece Hollanda popülizmin yanlış türüne dur dedi" ifadelerini kullandı.

LİDERLERLE GÖRÜŞTÜ

Rutte, halihazırda birkaç Avrupa lideriyle telefonda görüştüğünü de belirtti.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Junker'in sözcüsü Margaritis Schinas da Twitter hesabından "Juncker Rutte ile konuştu ve net zaferinden ötürü kutladı: Oylar Avrupa için, aşırılığa karşı oldu.

WILDERS BEKLENEN OYU ALAMADI

Wilders'ın başkanlık ettiği PVV 2012 yılında 14 sandalye kazanırken, sandık çıkış anketi sonuçlarına göre sandalye sayısını 19'a çıkardı. Wilders böylece beklenen oy patlamasını yapamamış oldu. ​Wilders Tweet'inde "Koltuklarımızı kazandık! Bu ilk zafer! Rutte ile henüz işim bitmedi!" ifadelerini kullandı.

OYUNU EN ÇOK ARTIRAN YEŞİLLER

Sol Yeşiller partisi ise bu seçimde oyunu en çok artıran parti oldu. Yaklaşık yüzde 250'lik bir artış gösteren Yeşiller, ilk sonuçlara göre 16 sandalye kazanıyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Mark Rutte Hollanda Lahey Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title