Haberler

Rusya'yı gafil avlayan Ukrayna ordusu Luhansk'a girdi! Putin'in planı zora girdi

Güncelleme:

Son günlerde Rusya'yı gafil avlayarak topraklarını bir bir geri alan Ukrayna, doğudaki Lysychansk kentine yakın Bilohorivka adlı köyü de, küçük ama sembolik bir zaferle geri aldı. Köyün alınması, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ana hedeflerinden biri olan Luhansk'ta tam kontrole sahip olmadığını gösteriyor.

Luhansk Valisi Serhiy Haidai, Bilohorivka adlı köyün Ukrayna silahlı kuvvetlerinin "tam kontrolü" altında olduğunu söyledi. Haidai, "Adım adım, santimetre santimetre, tüm topraklarımızı işgalcilerden kurtaracağız" diye konuştu.

UKRAYNA GERİ ÇEKİLMİŞTİ

Rus kuvvetleri son iki buçuk aydır Luhansk eyaletinin tamamını işgal etmişti. Uzun ve yıpratıcı bir savaşın ardından Ukrayna kuvvetleri, Temmuz ayında Severodonetsk ve Lysychansk şehirlerinden çekilmeye karar vermişti.

KİEV KARŞI TAARRUZDA

Son 12 gün içinde, kuzeydoğudaki Ukrayna birlikleri, Harkov bölgesinde 300'den fazla yerleşim yerini kurtararak ve Rus birliklerini kaçmaya zorlayarak bir karşı saldırı başlattı. Geri kazanılan alan Rusya sınırına kadar uzanıyor.

RUSYA'NIN DONBASS'I ELE GEÇİRME PLANI ZORLAŞTI

Diğer taraftan, Ukrayna'nın son zaferinin ardından Kremlin'in Donetsk ve Luhansk bölgelerini de içeren Donbass'ın tamamının kontrolünü ele geçirme olasılığı çok az görünüyor.

Mart ayında Putin, başkent Kiev'i ele geçirme girişiminin başarısız olmasının ardından Ukrayna'daki "özel askeri operasyonunun" amacının Donbas'ı ele geçirmek olduğunu söylemişti. Öte yandan, geçen hafta sonu boyunca, Rus birlikleri Ukrayna'nın doğusundaki Harkov bölgesinde bulunan Kupiansk şehrini bombaladı. Yüzlerce kişi tahliye edildi. Ardından, Ukrayna tüm şehrin kontrolünü ele geçirdiğini söyledi.

Rusya'yı gafil avlayan Ukrayna ordusu Luhansk'a girdi! Putin'in planı zora girdiRusya'nın 15 günde kaybettiği topraklar mavi ile gösterilmiştir.

ZELENSKİ: BİR SONRAKİ ADIMA HAZIRLANIYORUZ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'ya karşı taarruz sonrası ilerlemenin süreceği mesajını verdi. Zelenski, Ukrayna ordusunun rehavete kapıldığı iddialarını yalanladı; "Bazılarınız zaferden sonra bir rehavete kapıldığımızı düşünüyor olabilir. Böyle bir durum yok. Sonraki hamleler için hazırlanıyoruz. Duyulması gereken yeni çok önemli isimler var. Çünkü Ukrayna'nın tamamı özgürleştirilmeli."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Vladimir Putin Luhansk Ukrayna Rusya Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

Bakmadan Geçme

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli?
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500

Yorumlar (6)

Hakan Arslanoglu:

Amerika Dünya ya karşı oynuyor. Rusya ya karşı Ukrayna'yı , Çin' e karşı Tayvan' ı Bugünlerde de Türkiye' ye karşı Yunanistan' ı cepheye sürüyor. Erdoğan ve çok başarılı Komutan Hulusi Akar Amerika oyunlarına gelmiyor..

49
26
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Putin korkusundan kraliçenin cenazesine bile gitmemiş ha ha ha haaaaa... Ne ödlekmiş beeee.

11
26
yanıtYanıtla
Kubilay KAYMAK:

Tam bir danışıklı döğüş. Arka planda dünya için planlanan gerçek ne bilmiyoruz. TİYATRONUN DALİSKASI BU!

22
3
yanıtYanıtla
Hayri :

burada bi hokkabazlık dönüyor ama 8 ay savaşmı oolur 10 binlerce şehit veren ukrayna da ligler oynanıyo maçlar devam putin keh keh ortalıkta dolanıyor dünya da tık yok böyle salak iş olmaz burada bir iş var

11
4
yanıtYanıtla
hayalet dansçı :

putinin yönetimindeki diğer savaşlar daha bile uzun sürdü...

yanıt0
yanıt0
Ülkü Bozkurt:

Hiç inanmıyorum

5
10
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title