Haberler

Koronavirüs aşısının ne zaman piyasaya sürüleceği ve kaç yıl koruduğu ortaya çıktı

Güncelleme:

İngiliz AstraZeneca isimli ilaç şirketinin geliştirmeye çalıştığı Kovid-19 aşısının detayları ortaya çıktı. İngiltere merkezli şirketin CEO'su Pascal Soriot, "Bu aşı bir yıl boyunca insanı koruyacak. Eğer plan yolunda ilerlerse Ekim ayı gibi dağıtıma başlayacağız" dedi.

Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere, ABD ve Hollanda ile anlaşma imzalayarak geliştirilecek Kovid-19 aşıları için çalışmalarına hızla devam eden İngiltere merkezli ilaç şirketi AstraZeneca'nın CEO'su Pascal Soriot açıklamalarda bulundu.

AŞI 1 YIL BOYUNCA KORUYACAK

Belçika merkezli medya kuruluşu Bel RTL'e konuşan Soriot, Oxford Üniversitesi'yle birlikte geliştirilen ve insanlar üzerinde denemelerin başladığı aşı ile ilgili olarak, "Bizce bu aşı insanları bir yıl boyunca Kovid-19'dan uzak tutacak" dedi.

"EKİM AYI GİBİ DAĞITIMA BAŞLAYACAĞIZ"

400 milyon doz potansiyel aşı üretmeyi planladıklarını açıklayan şirketin CEO'su, "Eğer her şey yolunda giderse Ağustos/Eylül gibi klinik testlerin sonuçlarını alacağız. Bununla paralel olarak da üretime başlayacağız. Eğer plan yolunda ilerlerse Ekim ayı gibi dağıtıma başlayacağız" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

CEO Haberler

500

Yorumlar (7)

Xmen:

Hakan cahil cahil konuşup insanların canını sıkma

4
1
yanıtYanıtla
hakan:

aşı değil temizlik ve bağışıklık sisteminin güçlü olması korur

1
4
yanıtYanıtla
Dadaş:

Pozitif vakalara uygulanırsa zaten bitmezmi 1 yıl sonra korunacak virüs kalmaz Başka virüs ortaya çıkmasın çıkartılmasın yeter

3
0
yanıtYanıtla
Maren Ka:

Aşılar önleyici tedavi unsurlarıdır. Enfekte olmuş (yani hasta) bireylerde etkinliği ne yazık ki yok. Hasta bireyi ancak bağışıklığını güçlendirecek tedavilerle destekleyebiliyoruz, hazır antikor diğer bir çözüm; ancak ikisinde de amaç hastaya zaman avantajı sağlamak. Aşı ile bireyin kendi antikorunu önceden üretmesine imkan tanınıyor. Böylelikle hastalık etkeniyle karşılaştığında onunla daha önce tanıştığı için onu elemine etmesi kolaylaşıyor.

yanıt1
yanıt0
Özlem:

Virüs yapay ise aşı kim bilir neler içeriyordur.sinsice planlar. ben guvenem.Cogunluk aşı olunca zaten yayılmaz,kurtuluruzO?

0
0
yanıtYanıtla
X Y=MEN:

Xmen doğru konuşana cahilsin diyerek can sıkma

0
0
yanıtYanıtla
VİCDAN:

Para tuzağı.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title