Haberler

Kanye West Yahudilere özür diledi, İsrail kabul etmedi

Güncelleme:

ABD'li rapçi Kanye West, geçmişte yaptığı antisemitik yorumlar sebebiyle Yahudilerden özür diledi. Ancak İsrail resmi hesabı, özrü kabul etmediğini açıkladı.

ABD'li rapçi Kanye West, Salı günü yaptığı açıklamasında geçmişte yaptığı antisemitik yorumları sebebiyle Yahudilerden ibranice özür dilemişti. İsrail resmi hesabı, West'in açıklamasına teşekkür ederek özrü kabul etmediklerini belirtti.

Kanye West ibranice açıklamasında, "Sözlerimin veya sözlerimin sebep olduğu kasıtsız kargaşadan dolayı Yahudi toplumundan içtenlikle özür dilerim. Amacım kırmak ya da saygısızlık etmek değildi. Sebep olabileceğim acılardan derin pişmanlık duyuyorum. Daha fazla duyarlılık ve anlayış sağlamayı istiyorum. Affınız benim için önemli ve bunu telafi etmeye kararlıyım" ifadeleri yer almıştı. İsrail resmi hesabı bugün yaptığı açıklamada, West'in özrüne teşekkür ederek, kabul etmediklerini açıkladı.

WEST'İN ANTİSEMİTİK GEÇMİŞİ

Rapçi, son yıllarda birçok Yahudi karşıtı yorum yaparak Yahudi toplulukları tarafından kınanmıştı. Yorumları sebebiyle büyük şirketlerle iş anlaşmaları bozulan West, 2022 yılında bir radyo programında Adolf Hitler'i överek, "Nazileri seviyorum" demiş ve kendini Nazi ilan etmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Kanye West İsrail Ünlüler Uluslararası İlişkiler Müzik Magazin Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title