Haberler

IŞİD, Türkiye'de Petrol Satıyor İddiası

Güncelleme:

CHP Hatay Milletvekili: Türkiye sınırından gizli boru hatlarıyla mazot sokan IŞİD, el koyduğu petrolü Türkiye'de satıp 800 milyon $ kazanıyor.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, IŞİD’in Türkiye’de 800 milyon dolarlık petrol sattığını iddia etti.

IŞİD hakkındaki araştırmalarının sonuçlarını Taraf’a anlatan Ediboğlu, şunları ifade etti:

"HER AN TÜKİYE'DE EYLEME GİRİŞEBİLİRLER"

"IŞİD dünyayı tehdit eden bir terör örgütü. Kolayca insan öldüren, insan öldürerek cennete gideceklerine inandırılmış bir grup. Böyle bir grubun her an Türkiye’de bir takım eylemlere girişmesi beklenebilir. Bu zihniyetteki binlerce insanın Türkiye ile işbirliği halinde olması son derece tehlikeli. Yarın öbür gün bizden hangi taleplerle bulunacaklarını kestiremiyoruz. Çünkü bunlar Türkiye’deki rejimi de İslam dışı kabul ediyorlar. Bugün Irak yarın Türkiye’de benzer katliamlar ya da benzer eylemler yapmayacakları konusunda kimse garanti veremez."

TÜRKİYE ÜZERİNDEN 800 MİLYON DOLAR

"IŞİD, bu sene işgal ettiği petrol bölgelerinden elde ettiği (Suriye’nin kuzeyindeki Rumeylan petrol bölgesi, son olarak Musul) 800 milyon dolarlık petrolü Türkiye’de satıyor. Hatay sınırına yakın köylerden borular çekiyorlar. Benzer boru hatları Kilis, Urfa ve Gaziantep’te de var. Bunu Türkiye tarafına aktarıp paraya dönüştürüyorlar. Petrolü rafinerilerden getiriyorlar, maliyet sıfır. Suriye’de sınıra yakın yerlerde ilkel yöntemlerle rafine ediyorlar ve Türkiye üzerinden satıyorlar bunun değeri de 800 milyon dolar."

MİT İDDİASI

"Gerek Suriye’ye gerek Irak’a Avrupa’dan, Rusya’dan Asya ülkelerinden ve Çeçenistan’dan büyük miktarda savaşçı geliyor. Bunlar Türkiye üzerinden gidiyor. IŞİD’a katılmak için yurt dışından gelenlere Suriye ve Irak’a geçişlerinde yardım eden en az bin Türk vatandaşı olduğu bilgisi var. Bu işin içinde MİT olduğu iddiası var. MİT’in bilgisi olmadan böyle bir olayın gerçekleşme şansı yok."

Taraf, kaçak mazotu gündeme getirmişti

Taraf, 20 Ağustos 2013’te, “Kaçakçılar milyar dolara at koşturuyor” başlıklı bir haber yayımlamıştı. Söz konusu haberde her gün Suriye sınırında yüzlerce atlı, binlerce yaya kaçakçının askerler ile çatıştığı ve püskürtüldüğünü hatırlatmıştı. Rojava’da YPG ile Kaide’ci El Nusra arasındaki çatışmalarda en büyük kavganın bölgeden Türkiye’ye satılan petrol ürünlerinden elde edilen gelir olduğu da belirtilmişti. Şırnak’ın Cizre ile Mardin’in Nusaybin ilçeleri arasındaki bölgenin karşısında bulunan Rimelan bölgesinde yaklaşık 2 bin kuyunun bulunduğu belirtilen haberde, “Buralardan çıkartılan petrol kaçak yollarla Türkiye’ye sokuluyor. Kaçak motorin girişi günde 1500 tona ulaştı. Bu, Türkiye’deki tüketimin \% 3.5’ine tekabül ediyor” ifadeleri kullanılmıştı. (Kaynak: Taraf)

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Türkiye Suriye Irak Dünya Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500

Yorumlar (3)

serenay:

ya bız YPG ye vursun diye destek verdık bunlarda hainlik yaptı

10
7
yanıtYanıtla
polatçı:

besle kargayı oysun gözünü

13
2
yanıtYanıtla
adana:

bu bölgede on yıllardır bu iş yapılıyor.sağırsultan bile duydu derler ya öyle birşey.ırak bölgesinde islamcı yada alevi yada dinsiz olup olmaması bişe farkettirmez.sonucta kaynğa kim sahipse biri satacak başkası alacak.burda menfaat ilşkisi ortadadır.ticaret yapan kimliğine bakmaz..yüzlerce km lik bir coğrafyada yüzbinlerce insan bu bölgede yaşıyo.tek gecim kaynaklarıda kacakcılık.esed gelsede aynı olu iran gelse de ingiliz gelsede.chp linin sadece ortalığı bulandırması.işıd nefretimizi kazandı ya,akıllarınca bunu kendine devşirecek.ne sevimsiz insanlarsınız be chp!!!!

4
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title