Haberler

İngilizler, Hitler'e Karşı Astrolog Tutmuş

İngiliz Ulusal Arşivi'nin Açıkladığı Yeni Belgelere Göre İngiliz İstihbaratı, Nazi Lideri Adolf Hitler'in Atabileceği Muhtemel Adımları Önceden Kestirebilmek İçin Bir Astrolog ile Çalıştı.

İngiliz Ulusal Arşivi’nin açıkladığı yeni belgelere göre İngiliz istihbaratı, Nazi lideri Adolf Hitler’in atabileceği muhtemel adımları önceden kestirebilmek için bir astrolog ile çalıştı.

Öyle ki, dönemin İngiltere Başbakanı Churchill, Macar asilzadesi olduğunu öne süren astrolog Louis de Wohl’ü Almanya’ya karşı kampanya yapmak için ABD’ye yolladı.

KENDİSİNİ ’Modern Nostradamus’ olarak tanımlayan Ludwig von Wohl 1903 yılında Berlin’de doğmuştu. Aile büyükleri arasında Yahudi olduğundan Nazi zulmünden İngiltere’ye kaçmıştı. Adını da Louis de Wohl olarak değiştirmişti. Macar bir asilzade olduğunu öne sürüyordu. Karısı ise Rumen bir Prenses olduğu hikayesiyle Şili’ye sığınmıştı.

Louis de Wohl’ün İngiliz siyaset sahnesinde yükselişi ise İspanya Büyükelçiliği’ndeki bir yemek sayesinde olmuştu. İspanyol düşes, İngiliz Dışişleri Bakanı Lord Halifax için Hitler’in yıldız haritasını hazırlamasını rica etmişti. Çok geçmeden de Avrupa’da çeşitli sabotajlar düzenlemekle görevlendirilen İngiliz Özel Operasyonlar Dairesi’nin Başkanı Sir Charles Hambro’nun dikkatini çekmişti. Hambro, bu egzantrik adamı ajan ağına katmaya karar vermişti.

ŞARLATAN MI

Louis de Wohl’e göre Nazi lideri Adolf Hitler, harekete geçmeden İsviçreli astrolog Karl Ernst Krafft’a danışıyor, önemli kararlarını da yıldızların ’iyi etkisi’ altında olduğu sırada alıyordu. Astrolojinin bir matematik ve istatistik bilimi olduğunu öne süren Wohl, yıldızlar sayesinde İsviçreli astrologun Hitler’e sunduğu önerileri önceden belirlemenin mümkün olduğunu, bu sayede Führer’in bileğinin bükülebileceğini iddia ediyordu.

Astrolojiyle pek alakası olmayan İngiltere Başbakanı Winston Churchill, 1941 yılında Almanya’ya karşı kampanya yapmak üzere falcıyı ABD’ye yolladı. Louis de Wohl, Almanya’nın yenilebileceği iddialarıyla Amerikan gazetelerine haber oldu, ancak ABD’yi Hitler’e karşı harekete geçirmede pek etkili olamadı. İngiltere Şubat 1942’de adamı geri çağırdı. Otel odasındaki "Psikolojik Araştırma Merkezi" ise lağvedildi. MI5 uzun bir süre astrologa ne yapacağını tartıştı. Ülkenin ücra köşelerinden birine ya da bir kampa yollanması gündeme geldi ama, kadrosu devam etti. 1950’li yıllarda MI5’in başına geçecek olan Dick White ise Louis de Wohl’ün dosyasına şu notu düştü: "Louis de Wohl’den hiç hazetmedim, bana hep bir şarlatan ve sahtekár gibi geldi."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title