Haberler

'Fil Adam'a İlk Tam Yüz Nakli

Yüzündeki Tümör Nedeniyle 'Fil Adam'a Dönüşen Pascal Coler'a Yapılan Dünyadaki İlk 'Tam Yüz Nakli' ile İlgili Fotoğraflar, İngiliz Gazetesinde Yayınlandı.

Yüzündeki tümör nedeniyle "fil adam"a dönüşen Pascal Coler’a yapılan dünyadaki ilk "tam yüz nakli" ile ilgili fotoğraflar, İngiliz gazetesinde yayınlandı. Tam yüz naklini Fransız doktorlar, bir bağışçının yüzüyle gerçekleştirdiler.

ÇİNLİ FİL ADAMIN DRAMI...

Tam yüz nakli yapılan Pascal Coler, "normal" dudaklarıyla ilk röportajını İngiliz News of the World Gazetesi’ne verdi. Coler, "Ameliyat hayatımı değiştirdi. Eskiden sokakta insanlar sürekli bana bakar, bazıları kırıcı laflar ederdi. Şimdi aşkı bularak evlenmek ve çocuk sahibi olmak istiyorum" dedi.

Ameliyat olmaya ikna edilen İspanyol fil adamın görüntüleri...

Gişe rekorları kıran yönetmen David Lynch’in "Fil Adam" filminde John Hurt’ın canlandırdığı Joseph Merrickfamously adlı İngiliz’in 100 yıl önce çektiği ender görülen "Von Recklinghausen’s" hastalığından 24 yıldır mustarip olan Pascal Coler, yüzünde giderek büyüyen tümörler nedeniyle tanınmaz hale gelmişti. Fransız cerrah Laurent Lantieri tarafından gerçekleştirilen 16 saatlik bir operasyonla tamamen yeni bir yüz takılan Coler, çocukluğundan beri bilmediği normal yaşama döndü.

BAĞIŞÇININ KİMLİĞİ GİZLİ

İlk kez, 2005 yılında köpek saldırısına uğrayan Isabelle Dinoire’ye kısmi yüz nakli yapılmıştı. Ancak Coler operasyon için beklerken, "tam yüz nakli"nin ölüm riskini taşıdığı konusunda uyarılmıştı. Dr. Lantieri kendisini uyarırken Apollo 13’ten bir replik kullanarak "Başarısızlık bir seçenek değildir" demişti. Pascal "Nihayet şansım açıldı. Sonunda ölmek bile olsa benim için tereddüte asla yer yoktu" diye konuştu.

Operasyonun ardından bir yıl geçtikten sonra yapılan testler, Pascal’ın artık "Fil Adam" hastalığından tamamen kurtulduğunu gösteriyor. Artık muhasebeci olarak işe başlayacak, tenis ve basketbol oynayacak. "Arkadaşlarımla vakit geçirmenin keyfini yaşıyorum. Hayat şu an benim için şahane gidiyor. Yüzünü bağışlayan kişinin kimliği gizli tutuluyor. Doğru olan da bu. Ancak bu yeni yüzü ve yeni hayatı bana veren bu insana dua etmediğim bir gün bile geçmiyor" diyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title