Haberler

Erdoğan, Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan'a gidiyor! Ziyaretin ana gündem başlığı Zengezur Koridoru

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine bugün Nahçıvan'a gidecek. Azerbaycan'ın Karabağ'da düzenlediği antiterör operasyonunun hemen ardından gerçekleşecek ziyarette ana gündem başlığı Zengezur Koridoru olacak.

Azerbaycan'ın Karabağ'da ayrılıkçı Ermeni birliklere karşı başlattığı operasyonun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik bir ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine bugün Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne gidiyor.

TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILACAK

Günübirlik ziyarette Erdoğan, mevkidaşı Aliyev ile birlikte Iğdır - Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı'nın temel atma törenine katılacak. Ayrıca modernize edilen Nahçıvan Askeri Kompleksi'nin de açılışı gerçekleştirilecek.

AYRILIKÇILARIN SİLAH BIRAKMA SÜRECİ DE MASADA

Erdoğan ve Aliyev'in Nahçıvan'daki görüşmesinde iki ülke ilişkileri, askeri ve ekonomik işbirlikleri ele alınacak. Azerbaycan'ın Ermenistan'a yönelik antiterör operasyonu ve ayrılıkçı askerlerin silah bırakma süreci de masada olacak.

EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ ZENGEZUR KORİDORU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nahçıvan ziyaretinde bir diğer önemli başlık ise Zengezur Koridoru. İki liderin Azerbaycan toprakları ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında bağlantıyı sağlayacak koridorun açılması için uluslararası kamuoyuna yeni mesajlar vermesi bekleniyor.

TİCARİ VE LOJİSTİK BAĞLAR GÜÇLENECEK

2020 yılında Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki 2. Karabağ savaşı sonrası imzalanan anlaşmaya Zengezur Koridoru'nun açılması için de bir madde eklenmişti. Ancak aradan geçen 3 yıla rağmen koridor henüz açılmadı.Zengezur Koridoru devreye girerse Türkiye'den Azerbaycan'ın yanı sıra orta asya ülkeleri ile doğrudan kara ulaşımı sağlanabilecek. Böylece Türk Dünyası'nda ticari, lojistik ve siyasi bağlar daha da güçlenecek.

CUMHURBAŞKANLIĞINA CEVDET YILMAZ VEKALET EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan ziyareti dolayısıyla Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek. Resmi Gazete'de yayımlanan tezkereye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Azerbaycan'ı ziyarette bulunacağından dönüşüne kadar Cumhurbaşkanlığına Anayasa'nın 106. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz vekalet edecek.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

İlham Aliyev Azerbaycan Nahçıvan Karabağ Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title