Haberler

Almanya'nın Rusya'ya Ukrayna'daki Britanya askerleri hakkında bilgi sızdırdığı iddia edildi

Güncelleme:

Almanya'nın, Ukrayna'daki Britanya askerleri ve diğer askeri bilgiler hakkında Rusya'ya bilgi sızdırdığı iddia edildi. Bu durum, Britanya'da endişe yarattı. Alman askeri yetkililerin Ukrayna için silahlı yardım ve Kiev'in Kırım'daki bir köprüye olası bir saldırı dahil olmak üzere detayları görüştüğüne dair bir ses kaydı Rus medyası tarafından yayınlandı. Kremlin ise kaydın Batı'nın Ukrayna çatışmasındaki doğrudan rolünü gösterdiğini belirtti.

Almanya'nın, Ukrayna'daki Britanya askerleri ile ilgili detaylar dahil Rusya'ya askeri bilgileri sızdırdığı iddia edildi.

Rus medyası geçen hafta, Alman askeri yetkililerin Ukrayna için silahlı yardım ve Kiev'in Kırım'daki bir köprüye olası bir saldırı dahil olmak üzere detayları görüştüğüne dair bir ses kaydını yayınladı. Ayrıca, Britanya'nın operasyonlarından da bahsedildi.

Askeri bilgilerin sızdırılması, Britanya'da endişeleri artırdı ve durumun "birçok açıdan endişe verici" olduğunu belirttildi.

Milletvekili Tobias Ellwood, askeri bilgilerinin sızdırılmasının biryönünün "temel kavram protokollerinin neden takip edilmediği" olduğunu, diğerinin ise "bu durumun Almanya'da nasıl bir sonuç doğuracağı" olduğunu söyledi.

Kremlin Pazartesi günü, kaydın Batı'nın Ukrayna çatışmasındaki doğrudan rolünü gösterdiğini belirtti.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Alman silahlı kuvvetlerinin, Bundeswehr'in, kendi girişimleriyle mi hareket ettikleri yoksa bu durumun devlet politikasının bir parçası mı olduğu konusunda net olmadığını söyledi.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Britanya Almanya Kremlin Ukrayna Rusya Kırım Kiev Politika Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title