Haberler

ABD Genelkurmay Başkanı: Korkarım ki Kobani Düşecek

Güncelleme:

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey, televizyon kanalına verdiği röportajda "Korkarım ki Kobani düşecek" dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı'ndan, dün Tayyip Erdoğan'ın yaptığı "Kobani düştü düşecek" açıklamasının benzeri geldi. Dempsey, bir televizyon kanalına verdiği röportajda “Korkarım ki Kobani düşecek” dedi.

ORGENERAL ÖZEL İLE GÖRÜŞTÜ

ABD Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey ABC News’ten Marta Raddaz’a verdiği demeçte Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının kısa sürede Kobani’yi ele geçirebileceğini söyledi. IŞİD militanlarının kentin dışına yüklendiğini belirten Dempsey, Kobani'deki gelişmelerle ilgili Türkiyeli mevkidaşı Orgeneral Necdet Özel ile konuştuğunu söyledi.

"IŞİD BUNU YAPMAYACAK KADAR AKILLIDIR"

Türkiye'nin sınırın kendi tarafına IŞİD’in geçişini önlemek için güç yerleştirdiğini belirten Dempsey, "IŞİD bunu yapmayacak kadar akıllıdır." dedi.

"KORKARIM Kİ..."

Martin Dempsey, IŞİD’in kısa sürede Kobane’yi alabileceğini ifade ederek, "Korkarım ki Kobani düşecek" diye konuştu.

ABD Genelkurmay Başkanı, IŞİD'in Kobani'yi Kürtlerden alması halinde Suriye'nin kuzey sınırının büyük bölümünü kontrol edeceğini kaydetti.

"IŞİD, DÜŞMANINI ÖĞRENİYOR"

ABD’nin, IŞİD güçlerini Kobani’den püskürtmek için hava saldırısı düzenlediğini belirten Dempsey, yaptıkları saldırıların sınırlı etkisinin olduğunu savunarak, "IŞİD, düşmanını öğreniyor ve nasıl manevra yapılacağını ve nüfusu nasıl kullanacağını ve gizleneceğini biliyor." dedi.

"HAVADAN VURMAK GİTTİKÇE GÜÇLEŞİYOR"

IŞİD savaşçılarını havadan vurmanın gittikçe güç hale geldiğini belirten Dempsey, "Elektronik aletleri kullanma konusunda daha da akıllanıyorlar. Daha önce yaptıkları gibi bayrak sallamıyorlar, büyük konvoylar halinde hareket etmiyorlar. Görünür ve tanımlanabilir karargahlar kurmuyorlar." dedi.

Dempsey, Kobani’nin düşmesi halinde IŞİD’in ‘korkunç zulümler’ yapacağından şüphesi olmadığını söyledi.

BM TÜRKİYE'Yİ UYARDI

Birleşmiş Milletler Suriye Temsilcisi Staffan de Mistura ise "IŞİD Kobani'yi alırsa büyük bir insani trajedi ve katliam yaşanması söz konusu. Ayrıca Türkiye'yi de tehdit eder hale gelecekler. Kararı Türkiye'ye bırakıyorum." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Martin Dempsey Türkiye Işid Dünya Haberler

500

Yorumlar (30)

Türkiye Aslanlari:

Kobani Düsecek Diyor. . Alo amerika Alooo Kobani Düstü isid Bayragi Cekmek üzere. . Bu Oyunun Tek Kazanani amerika. Kürtler Büyük Bir oyunun Oyuncagi Malesef.

49
9
yanıtYanıtla
cafer:

Düşsün düşsün düşsün PKK yaptıklarının cezasını çeksin YPG ile birlikte iyilik bilmezler vdüşsünnnnn

36
14
yanıtYanıtla
gerizekalı gerizekalı konuşmayın:

israil filistini vururken şunu bunu söylüyordunuz ve düşünü gerizekalılar yahudilerin müslümanları öldürmesi normal birşey ama müslüman müslümanı öldürür mü siz nasıl müslümansınız kardeşleriniz ölüyor siz seviniyorsunuz yazık ya gerçekten çok yazık

yanıt0
yanıt0
İHANETİN BEDELİ:

KÜRTLER UMARIM KULLANILDIKLARINI VE ÇÖPE ATILMAK ÜZERE OLDUKLARINI ANLAMIŞLARDIR. OKYANUS ÖTESİNDEN GELECEK YARDIMDAN, AVRUPADAN GELEN KIŞKIRTMACILARDAN KISACASI KAFİRDEN MEDET UMMANIN SONUÇLARINI DA ANLAMAYA BAŞLAMIŞLARDIR. 100 YIL ÖNCE FİLİSTİN DE KÜRTLER GİBİYDİ NE OLDU? 50 YILDIR İSRAİL ZULMÜNDE YAŞIYORLAR. . . TÜRKİYEYİ SIKI TUTUN, BU AZİZ MİLLETE İHANET EDEN HERKES KAN VE GÖZ YAŞI İLE BEDELİNİ ÖDÜYOR. PARÇALANAN VE OSMANLIYA İHANET EDENLERİN ÇOLUĞU ÇOCUĞU PERİŞAN HALDE, SEN KALKIP 600 YIL İSLAMA SAMİMİYETLE HİZMET EDEN BU AZİZ MİLLETE İHANET EDERSEN ALLAH BAŞINA ÇEŞİTLİ MUSİBETLERİ BÖYLE VERİR İŞTE. . . TÖVBE EDİP İHANETİ BIRAKIN!

37
11
yanıtYanıtla
T.C.:

AMAÇ TÜRK ASKERİNİ SINIRDAN İÇERİ SOKMAK SADECE BİR PARAGRAF OKUNMAK YETERLİ AMERİKA KARA HAREKATINA GİRİP RİSK ALMIYOR ÇÜNKÜ BAŞARISIZ OLMA İHTİMALİ YÜKSEK BÇLGEDE ZATEN AMERİKAN ASKRİNE TEPKİ VAR

32
5
yanıtYanıtla
Anaconda:

Türkiyeyi Akilli insanlar Yönetiyor Gardas. Eskide Kaldi O Amerika usagi Hükümetler. . Su Anda Dünyanin En iyi Politikasini Türkiye Yapiyor. .

yanıt0
yanıt0
Türkiyem:

Sizi isid den Kurtaririz Ammmaaa. Kuzey iraktaki Petrolün Emri Bizde Olacak Payinizi Biz Belirleyecegiz. . Yillardir Oynana Oyunlarin Son Versiyonu. Orta Dogu Halki Bolluk icinde Yokluk Yasiyor. . Adam Gibi Anlasin insan Gibi Yasayin eyyy Müslüman Kardesle. .

24
5
yanıtYanıtla
İHTİYAR:

KORKMA SİZ SÜPER GÜÇ DEĞİLMİYDİNİZ?

20
5
yanıtYanıtla
bilgeturk:

etme bulma dünyası, masum insanlara bir zarar gelmesin ama pkk, ypg vs. teröristleri ettiğini bulsun

19
6
yanıtYanıtla
dürüst kürt:

kobani düstü, zaten Türkmen yurdu o topraklar, abd isine baksin

15
9
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title