Haberler

Diyarbakır'ın İçme Suyuna Zehir Katıldığı İddiasına Kışanak'tan Cevap

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, kentin içme suyu şebekesine zehir katıldığına dair söylentiler üzerine açıklama yaptı, "Bunlar provokasyon" dedi.

Diyarbakır'da kentin içme suyu şebekesine zehir katıldığı ve çok sayıda çok sayıda kişinin hastanelere kaldırıldığına dair yayılan söylentiler üzerine açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, bunların provokasyon olduğunu söyledi.

"HALKIMIZ MÜSTERİH OLSUN"

Diyarbakır'da dün gece halk arasında kentin şebeke suyuna zehir karıştırıldığı ve çok sayıda kişinin hastanelere gidederek tedavi gördüğü yönünde iddialar yayıldı. Kentte tedirginlik yapan iddialar üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, belediyenin internet sitesinden gece yarısı yaptığı açıklamada iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Kışanak, bu tür asılsız dedikodularla halkta korku ve panik yaratılmak istendiğini, son zamanlarda olaylar nedeniyle her türlü provakasyonun görülebileceğini belirterek, şöyle dedi:

"Halkımız müsterih olsun. Bu tür zamanlarda ortaya çıkan felaket tellallarına kulak asmasın. Provakosyona geçit vermesin. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ve DİSKİ Genel Müdürlüğümüze güvensin, yeter."

"İÇME SUYUMUZDA BIRAKIN ZEHRİ..."

Diyarbakır'ın sadece Türkiye'nin değil dünyanın suyunu musluğundan içen ender kentlerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Gültan Kışanak, şöyle devam etti:

"Kentimiz Diyarbakır, DİSKİ Genel Müdürlüğümüzün başarılı çalışmaları sayesinde modern içme suyu arıtma tesisine ve Avrupa Birliği'nden akredite olmuş donanımlı Su Kontrol Laboratuvarı'na sahiptir. Günlük, haftalık ve aylık su analizlerinin yapıldığı laboratuvarımız çalışmalarını İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri ile paralel yürütmektedir. Dolayısıyla içme suyumuzda bırakın zehri, insan sağlığını tehdit edecek hiçbir zararlı maddeye rastlayamazsınız. Kaldı ki şebeke suyunda zehir olabilmesi için şu an için hastanelerimizde yüzlerce hatta binlerce vakanın olması gerekmektedir. Ancak gördüğümüz kadarıyla böyle bir vaka da söz konusu değildir. Bugüne dek kentimizde benzeri bir olay yaşanmadığı gibi bundan sonra da yaşanması mümkün değildir. Her zaman ki gibi sularınızı, musluklarınızdan, gönül rahatlığı ile içiniz."

"GÖNÜL RAHATLIĞI İLE İÇİNİZ"

Kışanak,Diyarbakır'da fısıltı gazetesi ile hızla yayılan bu türden dedikodulara itibar edilmemesini de isterken, "Her zaman ki gibi sularınızı, musluklarınızdan, gönül rahatlığı ile içiniz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (27)

TÜRKİYELİ:

PKK dan her şey umulur diyarbakırlı kardeşlerimizi zehirler bu it sürüleri. her şey mümkün.

51
13
yanıtYanıtla
atif:

tiskiniyorum bu kadindan resmen midem bulaniyor istahim kaciyor

50
2
yanıtYanıtla
DIYARBEKIRLI:

MALATYALI ADİ YOBAZ KONUŞMA SEN KAVAT

5
37
yanıtYanıtla
DOĞRUYOLDAYIM:

Bu zillinin dilinin altında bir bakla yatıyor ama.

34
3
yanıtYanıtla
brusk21m@m.m:

Şu bir gerçek ki Türklerde ki bu Kürtlere olan kin yüzünden Türk ve Kürtlerin bir arada yaşaması mümkün değildir.azdan az çoktan çok gidecektir

3
33
yanıtYanıtla
atif:

hdp kapatilsin bunlari artik gordukce tansiyonum yukseliyor

33
1
yanıtYanıtla
avukat mustafa:

vandallara artık kesintisiz 36 yıl geliyor. . . hadi bayrak, okul, cami, hastene yakın artık

23
11
yanıtYanıtla
atif:

mecliste hainn var''ise osman pamukoglu''da olacaktir bunu turk milleti olarak basaricaz, bunuda bir akpli olarak soyluyorum. . . .

29
4
yanıtYanıtla
Miralem Turkoglu:

Bu pkk nin hi erkegi yokmus ya la , hep garilari one suruyorlar , kendilerid etekgiyp kaciyorlar whahahaa , geberin !

18
12
yanıtYanıtla
MALATYALI:

SENİN O AĞARMIŞ BAKIMSIZ SAÇLARINA S. RIM BEN! PROVAKASYONU YAPSA YAPSA SİZİN ARKASINDA OLDUĞUNUZ ADİ PKK LILAR YAPMIŞTIR BUNU HERKES BİLİYOR ZATEN. . .

23
4
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title