Haberler

Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu'nun Temeli Atıldı (Fotoğraflı

Eleşkirt ilçesinde İbrahim Çeçen Üniversitesine bağlı Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu'nun temeli atıldı.

Eleşkirt ilçesinde İbrahim Çeçen Üniversitesine bağlı Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu'nun temeli atıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, okulun ve çiftlik binalarının yapım masraflarının Eleşkirtli iş adamı Celal Oruç tarafından karşılanacağını belirterek, okul ve çiftlikte rüzgar ile güneş enerjisi gibi sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanılacağını söyledi.

Böylesi bir sistemin kurumun maddi açıdan sıkıntı yaşamamasına katkı sunacağını ve bölgede yatırımcılara öncülük edeceğini anlatan Aslan, şöyle konuştu:

"Okulumuzun tüm binaları tarihi eser mantığı ile Anadolu Selçuklu medeniyetinden ilham alınarak modernize edilmiştir. Yapısı, gerek bölge halkı için gerekse çevresel turistik geziler için ilgi çekici olacak şekilde tasarlanmıştır. Zaman içerisinde çiftlikte üretilecek pastörize süt, yoğurt, ayran, tereyağı, kaşar peyniri gibi süt ve süt ürünlerinin 'Köse Dağı' gibi markalaşmasını sağlamak ve bu ürünlerin gerek halka ve gerekse Ağrı ilindeki hastane, yurt, cezaevi, kreş, yaşlı bakım evi, okul kantinleri gibi resmi ve özel kurumlara pazarlanması düşünülmektedir. "

Vali Ali Yerlikaya da İbrahim Çeçen Üniversitenin 2007 yılında kurulduğunu anımsatarak, yöre insanının büyük bir destekle üniversiteyi bugünlere taşıdığını ifade etti.

Katılımcılar, konuşmaların ardından Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu'nun temelini attı.

6 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olması planlanan yüksekokulda 250 başlık modern bir çiftlik de olacağı belirtildi.

Törene Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Eleşkirt Kaymakamı Hakan Ezgi, Eleşkirt Belediye Başkanı M. Nuri Çelik, AK Parti Ağrı Milletvekili adayları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

- AĞRI

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title