Haberler

Çek Cumhuriyeti'nden Peşmerge'ye 5 Bin Tanksavar

Güncelleme:

IŞİD'e karşı operasyon başlatan Kürt yönetimine, Çek Cumhuriyeti de silah göndermeye başladı. Çekler, Peşmerge Güçleri'ne kargo uçağı ile 5 bin tanksavar füzesi gönderdi.

IŞİD'e karşı PKK ve YPG'nin desteği ile binlerce peşmerge ile kapsamlı saldırı başlatan Kürt yönetimine ABD 'den sonra Çek Cumhuriyeti de silah göndermeye başladı. Çek Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetler Komutanlığı'nın Peşmerge Güçleri'ne kargo uçağı ile 5 bin tanksavar füzesi gönderdi.

Milliyet'tin haberine göre, Çek Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetler Komutanlığı'nda yapılan yazılı açıklamada, 5 bin tanksavar füzesi taşıyan kargo uçağının Prag Havalimanı'ndan Erbil'e doğru yolu çıktığı belirtti.

TELAFER'E OPERASYON

Şengal'in büyük bölümünü kaybederek Musul'a doğru yönelen IŞİD gruplarının imha olmasını önlemek amacıyla örgüt Suriye'nin Rakka ve Musul kentlerinden takviye kuvvetler gönderdi. Şengal kent merkezinde ise bazı noktalarda çatışmalar sürerken Kürt kuvvetleri kentin tamamını ele geçirmek için ilerliyor. El Irakiye televizyonu ise, Irak Merkezi yönetimine bağlı Terörle Mücadele Kuvvetlerinin IŞİD'in işgali altındaki Musul'a bağlı Türkmen şehri Telafer'deki Havaalanı'na girdiğini duyurdu. Haberde, Irak Terörle Mücadele Kuvvetleri ile IŞİD arasında Telafer Havaalanı yakınlarında ve ilçenin eğitim ve Araştırma Hastanesi etrafında çatışmaların devam ettiği aktarıldı. Telafer kasabası 5 aydan beri IŞİD'in işgali altında bulunuyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Çek Cumhuriyeti Milliyet Telafer Musul Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (43)

amedli müslüman:

yahudi barzaniye ağa babaları destek veriyor

45
81
yanıtYanıtla
tefekkür:

ortadoğuda teröre. zülme. faşist zihniyete. barbarlığa. eşit olmayan siyasete. karşı dik duruş sergileyen pkk sıyla kdp siyle pyd siyle. . tek halk kürt halkı çıktı dünya halkları yeni yeni kürtlerin ne kadar insani olduğunu keşfetmiş oldu hakketen bu işidin doğuşu kürt halkına zarardan ziyade kat kata yararlı oldu allah yar ve yardımcı olsun ben insanım diyene

74
26
yanıtYanıtla
CecoMobil-IOS:

Çağın karanlık örgütü işid çöküyor.o pis iğrenç zihniyetleri ile yok olup gidecekler. İşidi bitiren kürtlere tüm insanlığın borcu var

70
17
yanıtYanıtla
Gerçek Kardeş:

Kardeş olmayan bütün ülkeler Bize yardım etti bi Kardeşimiz!türkiye yapmadı. Üvey kardeş galiba :)

54
14
yanıtYanıtla
kurdomobilWeb@haberler.com:

lexin pesmerge lexin kurbana ve deste ve

27
2
yanıtYanıtla
kayserili:

helal olsun çek cumhuriyeti. her bir füze bir işid- bu iş tamam- işide büyük darbe vuran peşmergeye bin selam.

21
5
yanıtYanıtla
ahmetseker:

avrupa ISID den korktu pesmergeyi kullanıyor. yazık kurtlerin sonu olucak. tum arap milleti yok edecek garibanları

4
21
yanıtYanıtla
Evlad-ı OsmaniyyemobilWeb@haberler.com:

Acliktan midesi guruldayan cekler bile bu isi Ciddiye.alip pesmergeye destek vermis adamlat bu isi namus meselesi yapti.Haclilar dünyanin heryerinden birbirini desteliyor herzaman.Biz ancak birbirimizi yiyelim. BU ARADA HAÇLININ AYRANIYLA CIGERINI SOGUTAN PESMERGE MÜSLÜMANLIKTAN DEM VURMASIN.Amerikanin ucagi almanin tanki cek,in ucaksavari.Bu baskasinin seyiyle gerdege girmek gibi olsa gerek.

3
22
yanıtYanıtla
vatan sever:

amerika yolladi deseniniz direk cek lerin ilaci olsa kendi kellerine surer

6
18
yanıtYanıtla
yok ya:

Peşmerge''ye silah göndermek iyi de. . Sanki, İŞİD terörünü bitirmek sadece, Peşmerge''nin işiymiş gibi görülüyor. . . Oraya, Tüm insanlar gelip savaşmalı. Hırıstiyan var, Yezidi var, Arap var, Türkmen var, Kürt var. . . Peşmerge hepsini kurtarmak zorunda mı? Neden, sadece peşmerge şehit versin?

19
5
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title