Haberler

Burcu Karadağ, Çellistanbul ile Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde

Güncelleme:

Burcu Karadağ, Çellistanbul grubu ile 16 Nisan'da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde.

Türkiye'nin en başarılı neyzenleri arasında gösterilen Burcu Karadağ, Çellistanbul grubu ile 16 Nisan'da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde...

Türkiye'nin en başarılı neyzenleri arasında gösterilen, birçok sanatçı ile beraber dünyanın dört bir yanında önemli konserler veren, albüm çalışmaları bulunan Burcu Karadağ, 2002 yılında Murat Berk tarafından kurulan Türkiye'nin başarılı dört Çello sanatçısını bir araya getiren, şimdiye kadar birçok etkileyici konsere imza atmış Çellistanbul grubu ile 2011 yılından beri Çellistanbul projesi ile birlikte konserlerine devam etmektedir.

Bu konserde, Dede Efendi'den Bach'a, geniş ve renkli bir repertuar ile Doğu ve Batı müzik kültürünü çello ve ney gibi iki önemli ve çok sık bir arada duymaya alışık olmadığımız iki enstrümanın tınılarıyla birleştirecek ve bir müzik ziyafeti sunacaklar

Uluslararası Bir Neyzen

1979 yılında İstanbul'da doğan Burcu Karadağ, İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitim Bölümüne girdi. Salih Bilgin ve Niyazi Sayın'dan "Ney", Erol Sayan ve Doğan Dikmen'den Türk Musıkisi Solfej ve Nazariyat, Ali Eral'dan Batı Musıkisi dersleri aldı. 1996 yılında Çalgı Eğitim Yüksek Bölümüne girdi ve 2000 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde "Türk Müziği Konservatuarlarında, 4 yıllık Lisans Ney Eğtimi Üzerine Bir Öneri" teziyle tamamlayan Burcu Karadağ, Fazıl Say, Tuluğ Tırpan, Sertab Erener, Trilok Gurtu, Martin Grubinger, Rudiger Oppermann, Anjelika Akbar, İhsan Özgen, Önder Foçan, Okay Temiz gibi birçok önemli müzisyen ile çalışmalar yaptı.

2012 yılı mart ayında Fazıl Say'ın bestelediği Hezarfen Ney konçertosunun dünya prömiyerini Almanya'nın Mannheim kentinde gerçekleştirilen konserde solist olarak görev alan Burcu Karadağ, 2013 yılında klasik Türk musikisinin seçkin eserlerinden oluşan ve bir kadın ney icracısı tarafından yayınlanmış ilk albüm olma özelliği taşıyan NEYZEN adlı albümü yayınlandı.

Çellistanbul İle Farklı Tınılar

Çellistanbul adını, sihirli atmosferi ve tarihi zenginliği ile bilinen İstanbul şehrinden esinlenerek alan Çellistanbul Viyolonsel Kuarteti, 2002 senesinde Murat Berk tarafından kurulmuş, aynı okuldan mezun olup yurt dışında eğitimlerini tamamlayan dört çellist'ten oluşan gurup yurt içi ve yurt dışındaki değerli sanatçı arkadaşlarıyla beraber müzik yapmak ve Türkiye'nin zengin müzik tınısını dünyaya sergilemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Birçok sanatçı ile beraber dünyanın dört bir yanında önemli konserler veren ve albüm çalışmaları bulunan Burcu Karadağ ise Çellistanbul grubu ile 2011 yılından beri konserlerine devam ediyor.

Kaçırılmayacak konserin biletleri Biletix ve Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde ...

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burcu Karadağ Murat Berk İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title