Haberler

Bank Asya, Sermaye Artırım Kararı Aldı

Güncelleme:

Bank Asya 900 milyon TL'lik ödenmiş sermayesini 1 milyar 125 milyon TL'ye çıkaracak.

Bank Asya, sermayesini 225 milyon lira artırarak 900 Milyon liradan 1 milyar 125 milyon liraya çıkarma kararı aldı.

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada "Bankamızın 900 milyon TL'lik ödenmiş sermayesinin 225 milyon TL artırılmak suretiyle 1 milyar 125 milyon TL'ye çıkarılmasına, artırılacak 225 milyon TL sermayenin tamamının nakden karşılanmasına, sermaye artırımı ile ilgili ana sözleşme tadilinin gerçekleştirilmesini teminen gerekli izinlerin alınmasına, izinlerin alınmasını müteakip tadil tasarısının ilk genel kurul onayına sunulmasına karar verilmiştir" denildi.

PEKİ BU NE ANLAMA GELİYOR?

Sermaye artırımının neden yapıldığı ve ne anlama geldiğini değerlendiren finans.haberler.com yazarlarından Ekonomist Mustafa Öztürk, şu değerlendirmede bulundu:
"Bank Asya yönetimi, son dönemde çeşitli siyasi söylemler neticesinde odak noktası haline gelen bankanın sermaye alt yapısını güçlendirme telaşında. Hali hazırda sektörün yasal sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 8; fakat Türkiye'deki bankaların sermaye yeterliliği yasal şartın çok üzerinde. BDDK'nın en son yayınladığı rapora göre: Türk bankacılık sektörünün sermaye yeterliliği oranı yüzde 16,31 seviyesinde. Bank Asya'nın dahil olduğu katılım bankacılığı sektöründe ise sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 15.04.

BANKA AKTİFLERİ DÜŞÜŞTE

Bank Asya'nın en son açıkladığı faaliyet raporundan alınan verilere göre, bankanın 31 Aralık 2013 tarihindeki toplam aktifleri 27 milyar 904 milyon TL. Yaşanan süreçlerle birlikte banka toplam aktiflerini 30 Haziran 2014 itibariyle 20 milyar 726 milyon TL seviyesine kadar düşürmüş durumda.

GÜVERTE SAĞLAMLAŞTIRILIYOR

Banka Asya'nın en son bu gün aldığı sermaye artırım kararıyla birlikte sermaye yeterlilik rasyosu sektör ortalamasının üzerine çıkıyor. Anlaşılan banka yönetimi gemiye çarpabilecek olası dalgaların darbelerinden korunmak için güverteyi olabildiğince sağlamlaştırmak istiyor."

50 BANKA FAALİYET GÖSTERİYOR

Halen Türk Bankacılık sektöründe 33'ü mevduat, 13'ü adet kalkınma yatırım ve 4'ü katılım olmak üzere toplam 50 banka faaliyet gösteriyor.

Bank Asya bu dört Katılım Bankasından biri.

ÜÇ SEANS ÜST ÜSTE TABAN

Bank Asya hisseleri bugün yine taban fiyata gerileyerek açıldı. Bank Asya hisseleri açılışta yüzde 10,10 düşerek 0,89 liraya geriledi. Böylece Bank Asya hisseleri 5 hafta sonra işleme açıldıktan sonra üç seans üst üste taban fiyata gerilemiş oldu.

Dün işleme açılan Bank Asya hisseleri günlük yüzde 20,16 düşüşle 1,24 liradan 0,99 liraya gerilemişti.

Bank Asyanın ikinci seansta da taban fiyatına ulaşmasıyla piyasa değeri 891 milyon liraya geriledi.

Bank Asya hisseleri 7 Ağustos'a işleme kapatılmadan önce bankanın piyasa değeri 1 milyar 116 milyon liradaydı.

Bank Asya hisseleri bugün BİST 100, BİST Banka, BİST Ulusal, BİST Kurumsal Yönetim endekslerinde işlem görmeye başlayacak.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Bank Asya Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (39)

zb:

bir zamanlar bir ülke varmış bu ülkede ki cumhurun başkanı işi gücü bırakmış bir bankayla uğraşmış . . .

69
16
yanıtYanıtla
BUNYAMİN:

SİE SİE SİE. . BEN HALKIM, BENİM İSTEDİĞİMİ YAPIYOR CUMHUR BAŞKANI, EĞER İSTEDİĞİMİ YAPMAZSA 5 SENE SONRA ONU DA DEĞİŞTİRİRİM, O KADAR!!!

yanıt0
yanıt0
Yusuf D.:

Bir zamanlar bir ülke varmış, bu ülkedeki bazı vatandaşlar kendisini sömüren bankaları savunurmuş.

yanıt0
yanıt0
izmitli:

bankayı batırmanın halka ne gibi faydası var halk bünyamin açıkla da millet öğrensin

yanıt0
yanıt0
ramazan:

EN KISA SÜREDE BATARSIN İNSAALAH. . . . . .

22
35
yanıtYanıtla
hayırlısı olsun:

Bank asya büyük bir banka olduğunu gösterdi. O kadar baskıyı, baskıyla çekilen paraları, zulme varan denetimleri, tehditleri, kara propaganda haberleri başka bir banka yaşasaydı ayakta duramazdı.

39
11
yanıtYanıtla
hayırlısı olsun:

fedakarlık nedir, adanmışlık nedir bilmeyen insanlara anlayamazlar ama kısaca şöyle söyleyim. Anadolu''nun fedakar insanları diyelim.

yanıt0
yanıt0
vatandaş:

Reis denilen arkadaş kişi neyse karşıdakini öyle görürmüş

yanıt0
yanıt0
ahmet:

Bankasyaya yapılanlar tarihin utanç sayfaları arasında yerini alacak bir devletin kendi bankasını batırmak için uğraşması ne demokrasiye sığar ne de vatanseverliğe bir de bddkyı tehdit ediyor bankasyayı batırmazsa sonucuna katlanır yeni türkiyenin ileri demokrasisi vatana millete hayırlı olsun tepe kullanın.

32
9
yanıtYanıtla
mukoko:

diren bank asya yanındayız zalimin zulmü varsa doğrunun allahı var

29
8
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title