Haberler

Almanya'da "Muhammet Eren"E Kalp Nakli Yapılmaması

Türkiye'de kalp nakli için Almanya'ya getirilen ancak beyninde hasar oluştuğu öne sürülerek nakil yapılmayan 2 yaşındaki Muhammet Eren'in ailesinin hastaneye açtığı davaya bakan mahkeme, çocuğun başka bir hastanedeki uzmanlarca kontrol edilmesine karar verdi Baba Dönmez: "Bizim istediğimiz de başka nakil merkezlerinden uzmanların gelip çocuğu kontrol etmesiydi.

Türkiye'de kalp nakli için Almanya'ya getirilen ancak beyninde hasar oluştuğu öne sürülerek nakil yapılmayan 2 yaşındaki Muhammet Eren'in ailesinin hastaneye açtığı davaya bakan mahkeme, çocuğa nakil yapılıp yapılamayacağının başka bir hastanedeki uzmanlarca kontrol edilmesine hükmetti.

Almanya'da Giessen Üniversitesi Çocuk Kliniği'nde kalp nakli bekleyen 2 yaşındaki Muhammet Eren Dönmez'e, beyninde hasar oluştuğu gerekçesiyle nakil yapılmak istenmemesi üzerine Dönmez ailesinin Giessen Bölge Mahkemesi'nde açtığı dava görülmeye başlandı.

Mahkeme, Muhammed bebeğin 4 hafta içerisinde aile belirleyeceği başka hastanelerin uzmanları tarafından incelenmesine karar verdi. Uzmanlar nakile onay vermesi durumunda Muhammed  kalp nakli için sıraya sokulacak ve nakil gerçekleştirilecek.

Ancak söz konusu heyetin kalp nakline ilişkin olumlu rapor vermemesi durumunda, davanın görülmesine devam edilecek.

Duruşmanın ardından açıklamalarda bulunan baba Yavuz Dönmez, söz konusu kararın alınması için hastane yönetimiyle 2 aydır görüştüklerini belirterek, "Aslında mahkeme olmaksızın da hastaneyle bir uzlaşma sağlayabilirdik. Bizim istediğimiz de başka nakil merkezlerinden uzmanların gelip çocuğu kontrol etmesiydi. Mahkeme buna karar verdi" dedi.

Hastanenin kendi hazırladıkları raporları başka hastanelere gönderdiğini ancak diğer hastanelerin de aynı raporlar üzerinden değerlendirmelerde bulunduğunu anlatan Dönmez, "Çocuğumuzun başka hastaneler tarafından değerlendirilmesi konusunda hastane yönetimi bize 1-2 sefer söz vermişti. Ancak 2 buçuk aydır bu anlamda oyalanıyorduk. Bu anlamda mahkeme kararıyla  bu isteğimiz gerçekleşmiş oldu" diye konuştu.

Çocuğunun kalp nakli olabilmesi için mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizen Dönmez, konuyu gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarını söyledi.

Anne Şennur Durmaz ise çocuğunun yaşamından endişeli olduğunu belirterek "Önümüzde 4 hafta var. Bu süre içinde neler olacak bilemiyorum ama inşallah güzel şeyler olur umudu var içimde. 4 haftadan sonra ne olur bunu düşününce bu biraz içimi acıtıyor" ifadelerini kullandı.

Ailenin avukatı Ramazan Akbaş da başka hastanedeki uzmanların kontrol edeceği süreçten sonuç alamamaları durumunda davanın devam edeceğini belirterek, "Bizim belirlediğimiz merkez nakili yapacak. Aile hem incelemeyi yapacak hastaneyi seçebilecek hem de o hastanenin içindeki nöroloğu da biz seçmiş olacağız" dedi. - Hessen

Kaynak: AA / Güncel

Giessen Üniversitesi Muhammet Eren Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title