Haberler

Alman Yaz Festivali Yapıldı

Açılış DA GÖRKEMLİ OLDU Festivalin açılış töreninde, Bavyera Maliye Bakanı Markus Söder, Başkonsolos Asip Kaya, Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Fürth Belediye Meclis Üyesi Ayhan Yeşil ile CSU ve SPD'li partililer, Türk- Alman binlerce ziyaretçi hazır bulundu.

Açılış DA GÖRKEMLİ OLDU

Festivalin açılış töreninde, Bavyera Maliye Bakanı Markus Söder, Başkonsolos Asip Kaya, Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Fürth Belediye Meclis Üyesi Ayhan Yeşil ile CSU ve SPD'li partililer, Türk- Alman binlerce ziyaretçi hazır bulundu. Dergahspor Başkanı Yücel Semiz açılış konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, Nürnberg'de mutlu bir şekilde yaşadıklarının altını çizdi. Diğer konuşmacılar da Türk- Alman dostluğunun pekleştiğini, etkinliğin büyük bir festival olduğunu dile getirdiler. Başkonsolos Asip Kaya da festivalde üst düzey Alman davetlilerin hazır bulunmasının Türk toplumuna verilen önemi gösterdiğini ifade etti.

SANATÇILAR GEÇİDİ

Türk- Alman yaz şöleninde adeta sanatçılar geçidi yaşandı. Aylin, Melike, Gaye ve Norman adlı sanatçılar bol bol alkış alırken, Türk ve Almanlardan kurulu Quentensprung Orkestrası ile Grup Milenyum muhteşem konserler verdiler. Nürnberg Medine Türk Müzesi Mehteran Takımı marşlar eşliğinde meydanda üç tur atarken heyecan doruğa ulaştı. Medina Türk Müzesi aynı zamanda eski Türk kıyafetlerini tanıtıcı bir defile yaptı. Etkinlikte Türk yiyecekleri ikram edilirken, ebru sanatı da tanıtıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arif Taşdelen Bavyera Fürth Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title