Haberler

Alman Gazeteleri Kahraman Tuğçe'yi Yazdı Dersler Çıkarmalıyız

Güncelleme:

Tacize uğrayan 2 kızı korumak isterken öldürülen Tuğçe Albayrak'ın yası sürerken, Alman gazeteleri Türk kızının yaşamından dersler çıkartılması gerektiğini savundu.

Almanya'da tacize uğrayan 2 kızı korumak isterken öldürülen Tuğçe Albayrak'ın yası sürerken, gazeteler, Türk kızının kısa yaşamından çıkarılması gereken dersler olduğunu yazdı.

Alman televizyon kanalları dün akşam ilk haber olarak Tuğçe Albayrak'ın cenaze töreni haberini ekrana getirdi. Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, iki genç kıza sataşanlarla kavga eden ve saldırgan tarafından yere itilerek beyninde ağır hasar oluşan, günlerce komada kalan, beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesinin onayıyla 23'üncü doğum gününde yaşam destek ünitesinin fişi çekilen Tuğçe Albayrak'ın hazin sonu Almanya'yı derinden etkilediğini aktardı. Bugünkü Alman gazetelerinde de Tuğçe ile ilgili yorumlar geniş yer aldı.

"TUĞÇE'NİN YAPTIKLARINI PEK ÇOKLARI YAPMAZDI"

Mitteldeutsche Zeitung, Tuğçe Albayrak'ın kısa yaşamından çıkarılması gereken dersleri vurgularken şu görüşleri aktardı: "Tuğçe iki sorumluluğu birden üstlendi. Birinde kavgayı önlemeye çalışırken. Diğerinde ise daha öncesinde organ bağış kartını doldurma kararı alırken. Bu, pek çok kişinin kaçınmayı tercih ettiği bir karar. Aynı çatışma durumlarında olduğu gibi. Korkudan ya da tehlikeli durumlarda görmezden gelmek daha rahat olduğundan. 'Biri nasılsa bir şeyler yapar' düşüncesiyle hızla geçip gitmek. Tuğçe'nin yaptığını diğer pek çokları yapamazdı. Dikkatle bakmak, harekete geçmek, medeni cesaret göstermek? Bu cesur kadına duyulan yasın yanında geriye kalan, her birimizin yanıtlaması gereken soru şudur: Ben olsam ne yapardım?"

"LİYAKAT NİŞANI VERİLSİN"

Diğer Alman gazetesi Schwaebische Zeitung ise 23 yaşındaki Tuğçe Albayrak'a yönelik şiddet vakasının, 5 yıl önce benzer bir şekilde medeni cesaretinin kurbanı olan Dominik Brunner'in ölümünden çok daha büyük yankı bulduğunu ve hisleri daha derinden etkilediğini yazdı. Gazete, şöyle devam etti: "Türk kökenli güzel bir üniversite öğrencisi kız, Alman toplumuna en iyi şekilde uyum sağlamış, sevgiyle anılan bir kadın, anlamsız bir şekilde ölmek zorunda kaldı. Tuğçe'ye ölümünün ardından liyakat nişanı verilmesi, ailesi ve arkadaşları için belki bir nebze teselli olabilecektir. İleride bu tür bir vakanın nasıl önlenebileceği sorusuna ise maalesef verebilecek tek bir gerçekçi yanıt var. Bunu önlemek mümkün değil."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deutsche Welle Gazeteler Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (10)

gerçekMobil-ANDROID:

Başkasını dövebilmek değil başkası için ölebilmek cesaret ister. Kürt kızı dünyaya bedelse Türk kızı kainata bedeldir. Anlayabildin umarım

26
7
yanıtYanıtla
ÖĞRETMEN Mobil-IOS:

LAN gerizekalı sana Kürt Kızı Türk kızı diyen mi oldu .. O saldırıyıda yapanlar senin gibi havlamayı bilmeyen Köpekler işte ..

19
4
yanıtYanıtla
nkmobilWeb@haberler.com:

Kurtardigi 2 genc kiz varya onlar tugce komadayken bile ziyarete gitmeye teşekkür etmeye tenezül etmedi.. asil bunu da bi manset yapsin bu almanlar... cenazesine de geldiler mi bilemem.. yazik oldu gencecik kiza ailesine...

19
1
yanıtYanıtla
Ana:

Bu olaylar gittikce cogaldigi icin cok yerinde bir tutum. Birde biz kendimizi sorgulamayi ögrensek toplum olarak ne kadar gelisebiliriz.

13
0
yanıtYanıtla
son osmanli:

bunuda söylemeyi unutmayayim sabahin 4:30 ne isin var, geyikcilere malzeme mi olsun yoksa uyuyamadimi tugce. . . . garip

6
7
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

almanlara diyoruz biz kendimizi sorguluyormuyuz

9
1
yanıtYanıtla
turan:

kizin isi ne o saatte eglencede, kizliginla saldiriya geciriyorsun o kriminel insanlara bir turkun basina gelse kimse yardima gelmez ama bizim yosmalar baskalarina yaranmak icin her kiliga giriyor. memlekette adet kulturu kimseye vermeyenler iki yil icinde takma italyan ingiliz isimleri aliyor daha kendini göturup getiremiyenler kendine imaj yaratmaya calisiyor

4
5
yanıtYanıtla
CagatayMobil-IOS:

Ugruna öldügü almanlarin allah belasini versin!!! Bikere bile gelmediler olaydan sonra

7
1
yanıtYanıtla
son osmanli:

Evet mutlak manada kimse önleyecek bir konum diyemez fakat Allah cc korkusu olan bir toplum yetistirirseniz, belki karincaya bile bisey yapmaz. Gerisi hava hos. . . . . . .

7
0
yanıtYanıtla
Hasan58Mobil-IOS:

Valla nekadar karismayalim desekte dayanamiyoruz. Icimizdeki insanlik duygusu cok baska. Almanlar olsa banane der gider. Türklerin özelligi budur. Kimseyi yari yolda birakmaz türkler. Allah'tan ailesine sabir diliyorumm.

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title