Haberler

AK Parti Afyonkarahisar 54. İl Danışma Meclis Toplantısı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün “Çözüm Süreci’ne değinerek, “Avrupa barış projesi adı altında bir araya gelip birlikte mutlu bir Avrupa oluşturabilirken, biz kendi ülkemizde avuç içi kişi kadar Anadolumuzda neden birbirimizle savaşıp öldürelim?” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün "Çözüm Süreci'ne değinerek, "Avrupa barış projesi adı altında bir araya gelip birlikte mutlu bir Avrupa oluşturabilirken, biz kendi ülkemizde avuç içi kişi kadar Anadolumuzda neden birbirimizle savaşıp öldürelim?" dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından 54. İl Danışma Meclis toplantısı, Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Sait Açba ile Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Toplantının açılışında konuşan ve gündeme dair açıklamalarda bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Cumhurbaşkanlığı Sarayı konusunda muhalefetin tutarsız açıklamalar yaptığını kaydederek, Cumhurbaşkanlığı hizmet binasının üzerinden AK Parti'ye, hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saldırılar yapıldığını ifade etti. Ürün açıklamasına şöyle devam etti:

"Hizmet binası ile ilgili uçuk rakamlar söyleniyor. Bununla ilgili olarak Maliye Bakanlığı 500 milyon TL civarında bir rakam açıkladı. Bu açıklamanın ardından muhalefet saldırmaya başladı. Bir kısım medya çok kötü bir şekilde bu konuyla ilgili kampanya yürüttü. Bizim kurucu genel başkanımız, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız bu hizmet binasını kendi adına yapmadı. Görevde olduğu müddetçe halkımızın tertemiz oylarıyla Cumhurbaşkanlığı yaptığı müddetçe inşallah Anayasayı değiştirdikten sonrada Başkan sıfatıyla kim seçilirse orada seçilen insan oturacak. Cumhurbaşkanını israfla eleştirenler, ülkenin kaynaklarını çarçur ediyor diyenler, Cumhurbaşkanımızın yaklaşık 12 yıldır Keçiören de Subay evleri mahallesinde bir dairede kendi parasıyla kirada kaldığını hiç gündeme getirmiyorlar. AK Parti teşkilatı olarak bu konuyu çok net bir şekilde ortaya koymamız lazım."

"ASLINDA BİZ KÜRTLERLE TÜRKLER SAVAŞMIYORUZ"

Ardından gündemdeki sıcaklığını koruyan Çözüm Sürecine değinen Ürün, sürecin bu memleketin kendi öz dinamikleriyle ortaya konulan bir plan, bir proje olduğunu vurguladı. Süreçle ilgili Avrupa'dan örnekler veren Ürün, "Şimdi biz bir yıldan fazladır birlikte yaşadık diyoruz sonra çözüm süreciyle ilgili eleştiriler getiriyoruz. Avrupa geçen yüzyılda iki tane dünya savaşı çıkarmış. 2. Dünya Savaşı'na biz girmiyoruz, birincide bizim çok kaybımız var, Avrupa'nın iki dünya savaşında öldürdüğü insanların sayısı 2.5 milyondan fazla yani bile bile. Sonra kömür enerjisinden faydalanabilmek için bir birlik kuruyorlar. Daha sonra bu birliğe Avrupa Birliği diyorlar. Buna da, 'bu barış projesi aslında kömürden elde edilecek geliri paylaşarak kavgayı, savaşı önlemeye yönelik bir proje' diyorlar. Avrupa Birliği'nin temelleri bu şekilde atılıyor ve adamlar en çok etnik köken Avrupa'dadır, en çok savaşan onlardır. Bugün Avrupa Birliği projesi başladığından beri birbirleriyle savaşmıyorlar. Peki onlar bu kadar çok farklı inancı, dini ve ırkı farklı farklı şeyleri barış projesi adı altında bir araya getirip birlikte mutlu bir Avrupa oluşturabilirken, biz kendi ülkemizde avuç içi kişi kadar Anadolumuzda neden bir birimizle savaşıp öldürelim ve üstelik bunu sadece Kürtlerle yapalım. Aslında biz Kürtlerle, Türkler savaşmıyoruz. Bugün PKK'ya destek veren Kürtlerin oy oranı bellidir. Fakat ne olursa olsun bir tanesi bile ikna olmadığı zaman çıkıyor bambaşka iş yapıyor, bütün ülkenin huzurunu bozuyor. Dolayısıyla çözüm sürecide kesinlikle tamamlanmalıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Ürün Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title