Haberler

ABD, IŞİD'i Vurduğu Görüntüleri Yayınladı

Güncelleme:

Pentagon Sözcüsü Kirby, ABD ve partner ülkelerin IŞİD operasyonunda bombardıman uçakları ve Tomahawk kara saldırı füzelerini kullandığını açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Kirby, ABD ordusu ve partner ülkelerin, avcı ve bombardıman uçakları ve Tomahawk kara saldırı füzelerini kullanarak, Suriye’deki IŞİD hedeflerini vurduğunu açıkladı. Operasyona ilişkin ilk görüntüler dünya kamuoyu ile paylaşıldı.

JOHN KİBRY TEYİT ETTİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, "ABD ordusu ve ortak ülkelerin güçlerinin, avcı ve bombardıman uçakları ve Tomahawk kara saldırı füzelerini kullanarak, Suriye’deki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) teröristlerine karşı askeri eylemde bulunduğunu teyit edebilirim" dedi.

OPERASYON DEVAM EDİYOR

Operasyon şu anda devam ettiği için konuyla ilgili daha fazla detay veremeyeceğini belirten Kirby, "Bu hava saldırılarının kararı, Başkomutan’ın yetkisi altında ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı komutanınca bugünün erken saatlerinde verildi. Konuyla ilgili daha sonra daha fazla detay vereceğiz" diye konuştu.

ONLARCA HEDEF VURULDU

Uçaklar IŞİD'in kalesi Rakka kenti ile Irak sınırındaki bölgelerde onlarca hedefi vurdu. Hedefler arasında silah ikmal noktaları ve IŞİD'in cephanelikleri var. Ülkenin doğusundaki Deyr Ez Zor kentinde ise 30'da fazla hava saldırısı gerçekleşti. Reuters'a konuşan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdulrahman, Rakka ve çevresinde düzenlenen hava saldırılarında onlarca IŞİD üyesinin öldüğünü veya yaralandığını söyledi.

5 ARAP ÜLKESİ DE KATILDI

Hava operasyonuna ABD ve koalisyon ülkelerinin yanı sıra beş Arap ülkesi de katıldı.
Reuters'e bilgi veren ABD’li yetkililere göre Bahreyn, Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri doğrudan hava saldırılarına katılırken Katar da destek verdi.

ABD uçakları 8 Ağustos'tan bu yana Irak'taki IŞİD hedeflerine yönelik 200'e yakın hava operasyonu düzenledi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri John Kirby Suriye Işid Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (9)

Şopger:

Allah ABD ve İsraili Arapların başından eksik etmesın, Allah bu her iki ülkeye daha da göç versın. Amin, Amin, Amin. . . . . . .

11
17
yanıtYanıtla
...........:

allah seninde belanı versin siyonist köpeği

yanıt0
yanıt0
kayserili:

kançık ABD, pkk ya yalaklık olsun diye vuruyorsun değil mi? türkiye ne bekliyorsun sende pkk ve kandili bombala

8
17
yanıtYanıtla
ASL:

Isidi hafife alıyorlar , Bu ülkelerin canı yanacak, demedi demeyin

4
6
yanıtYanıtla
cengiz:

boş bunlar nerdevarsa boş arazi hurdalar köplükler alırlar edef araplardan para kopartmakiçin biz izi kurtardık şiden

5
3
yanıtYanıtla
Mechul:

İşid in yok edilmesi konusundaki yapılan ittifak doğrudur umarım bu şerefsizleri bitirirler ama bu arap islam ülkeleri İsrailin yaptığı şerefsizlikler karşısındada bir ittifak kursalar işid kadar şerefsiz israilede ders verilse olmazmı

7
0
yanıtYanıtla
XEZAL:

vur elinize sağlık ABD. . . cinayet şebekesinin canı ceheneme

4
1
yanıtYanıtla
Cengizhan:

Köprünün altinda sular akti sen Gec Kaldin Git Asiret Reisleri ile otur Konus

0
4
yanıtYanıtla
re cep:

BOP bunlar

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title