Haberler

KKTC'de döviz bürosu sahibini öldürmüşlerdi! Kamerunlu katil zanlılarını polise teslim eden 3 Kıbrıs Türkü'nü Rum polisi tutukladı

Güncelleme:

KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da öldürülen döviz bürosu sahibi Ayça Alav'ın katil zanlılarını Güney Kıbrıs'ta film gibi operasyonla yakalayıp o anları "KKTC devletine yılbaşı hediyemizdir" notuyla paylaşan ardından Kıbrıs polisine teslim eden 3 Kıbrıs Türkü, Rum polisi tarafından gözaltına alındı. 3 Türk, zorla adam kaçırma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, suç işlemeye yönelik komplo kurmak, izinsiz kelepçe bulundurmak/taşımak ve suç örgütüne üye olmak gibi suçlardan tutuklandı.

KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da öldürülen döviz bürosu sahibi Ayça Alav'ın katil zanlılarını film gibi bir operasyonla polise teslim eden 3 Kıbrıs Türkü, Rum polisi tarafından tutuklandı.

KAMERUNLU KATİL ZANLILARINI 3 KIBRIS TÜRKÜ YAKALADI

KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da 22 Aralık 2023 tarihinde, döviz bürosu sahibi Ayça Alav'ı öldürüp soygun yaptıktan sonra Güney Kıbrıs'a kaçan katil zanlıları yakalanarak dün mahkemeye çıkarıldı. Güney Kıbrıs'ta yaşayan Kıbrıslı Türk Hüseyin Demirel, Ufuk Hasan ve bir arkadaşlarının filmleri aratmayan bir operasyonla katil zanlıları Kamerunlu Brayn Gibip Camerounaise ile Vinel Sidrick Mbouhomtchomite'nin yakalanmasına yardım ettiği ortaya çıktı.

KKTC'de döviz bürosu sahibinin katil zanlılarını polise teslim eden 3 Kıbrıs Türkü tutuklandı

SINIRDA KIBRIS POLİSİNE TESLİM ETTİLER

Uzun süredir Güney Kıbrıs'ın Larnaka kentinde yaşayan Demirel, iki kişiden yurt dışına kaçırılmak için para teklifi aldı. Alav cinayetinden haberdar olan Demirel, söz konusu şahısların cinayet zanlıları olabileceğinden şüphelenerek durumu arkadaşı Ufuk Hasan'a anlattı. İngiltere'deki arkadaşı Hasan'ın adaya gelmesiyle harekete geçen Demirel, katil zanlılarını adadan çıkarıp, Mısır'a kaçırmaya ikna etti. Kamerunlu katil zanlılarını Larnaka'ya götürecekleri vaadiyle araçlarına alan Kıbrıslı Türkler, ellerini ve kollarını bağladıkları zanlıları Pile köyünde KKTC polisine teslim etti.

"KKTC DEVLETİNE YILBAŞI HEDİYEMİZDİR"

Demirel ve arkadaşları zanlıları yakalama anlarına ait görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı. Demirel ve Hasan tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımda, "KKTC devletine yılbaşı hediyemizdir" ifadesi kullanıldı. Hüseyin Demirel, "Etkisiz hale getirdiğimiz katilleri ilk önce vahşice öldürülen Ayça Alav'ın kocası ile telefonda görüntülü arayarak yüzleştirdim, daha sonra sınıra götürdüm" dedi.

KKTC'de döviz bürosu sahibinin katil zanlılarını polise teslim eden 3 Kıbrıs Türkü tutuklandıAyça Alav

RUM POLİSİ, 3 KIBRIS TÜRKÜ'NÜ TUTUKLADI

Katil zanlılarını yakaladıkları ve Beyarmudu Sınır Kapısı'na götürdükleri anları sosyal medyaya paylaşan Demirel, Hasan ve arkadaşlarının Rum polisi tarafından tutuklandıkları öğrenildi. Rum basını, 3 kişinin zorla adam kaçırma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, suç işlemeye yönelik komplo kurmak, izinsiz kelepçe bulundurmak/taşımak ve suç örgütüne üye olmak gibi suçlardan tutuklandığını bildirdi.

NE OLMUŞTU?

Katil zanlıları, olayın gerçekleştiği gün bavul satışı yapılan bir iş yerinin de sahibi olan Alav'ı dükkana çağırmış, Alav'ın ellerini bağlayıp, ağzını ve burnunu koli bandıyla kapatarak ölümüne neden olmuştu. Zanlılardan Gibip'in cinayetin ardından döviz bürosuna girerek kadının çantasındaki ve yazar kasada bulunan parayı çaldığı ifade edilmişti. Brayn Gibip'in olaydan 5 ay önce Alav ailesine ait pansiyonda çalışmaya başladığı belirtilmişti.

KKTC'de döviz bürosu sahibinin katil zanlılarını polise teslim eden 3 Kıbrıs Türkü tutuklandı

DÖVİZ BÜROSUNDAN ÇALINAN PARA HALA BULUNAMADI

Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde dün hakim karşısına çıkan katil zanlılarının polisin talebi üzerine 3 gün daha sorgulanmak üzere gözaltında tutulmasına karar verildi. Zanlıların döviz bürosundan çaldığı bir buçuk milyon liraya yakın para ise henüz bulunamadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Güney Kıbrıs Yılbaşı Kıbrıs Mahkeme Tutuklama Cinayet Suç Polis 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

DODOK DODOK:

Teşekkürler Komşi...

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title