Haberler

Edirne'de Bulgaristan'a geçmeye çalışan tırda 15 milyon TL değerinde sterlin para yakalandı

Güncelleme:

Edirne'de bulunan Kapıkule sınır kapısının karşı kısmında Bulgaristan'a ait Kapitan Andrevo polis karakolunun gümrük memurları tarafından 15 milyon Türk lirası değerinde 394 bin 320 tutarında beyan edilmemiş sterlin para yakalandı. Almanya'dan Avusturya ve Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye giden Türk plakalı tır kontrol noktasına geldi. Türk vatandaşının kullandığı araçta yapılan detaylı gümrük incelemesinde tırın dolaplarında İngiliz sterlini banknotları bulundu. Zincirleri gizlemek için kullanmış. Banknotların bir kısmı kauçuk bir iç tabanın altına, diğer kısmı ise kilolarca bulunan demir zincirlerin altına gizlenmişti. Toplam 394 bin 320 İngiliz Sterlini beyan edilmediği tespit edildi. Yakalanan paralarla ilgili olarak Haskovo-Bölge Dairesi tarafından Svilengrad Bölge Savcılığı'nın denetimi altında soruşturmacı bir gümrük müfettişi tarafından bir ön duruşma başlatıldı. - EDİRNE

Edirne'de bulunan Kapıkule sınır kapısının karşı kısmında Bulgaristan'a ait Kapitan Andrevo polis karakolunun gümrük memurları tarafından 15 milyon Türk lirası değerinde 394 bin 320 tutarında beyan edilmemiş sterlin para yakalandı.

Almanya'dan Avusturya ve Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye giden Türk plakalı tır kontrol noktasına geldi. Türk vatandaşının kullandığı araçta yapılan detaylı gümrük incelemesinde tırın dolaplarında İngiliz sterlini banknotları bulundu.

Zincirleri gizlemek için kullanmış

Banknotların bir kısmı kauçuk bir iç tabanın altına, diğer kısmı ise kilolarca bulunan demir zincirlerin altına gizlenmişti. Toplam 394 bin 320 İngiliz Sterlini beyan edilmediği tespit edildi. Yakalanan paralarla ilgili olarak Haskovo-Bölge Dairesi tarafından Svilengrad Bölge Savcılığı'nın denetimi altında soruşturmacı bir gümrük müfettişi tarafından bir ön duruşma başlatıldı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Bulgaristan Avusturya Türkiye Sterlin Almanya Edirne Kaçakçılık 3.Sayfa Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title